Note 10'un kutusunun içinde cihazın yanı sıra 25 Watt şarj imkanı sağlayan type-c girişli şarj adaptörü, AKG marka kulaklık, telefona flash bellek bağlantısı yapmayı mümkün kılan type-c'den USB'ye dönüştürücü adaptör, farklı kulak içi çapına sahip kullanıcılar için küçük ve büyük kulaklık silikonu, S-Pen'in ucunu değiştirmek için tasarlanmış bir cımbız ve 2 adet s-pen yedek ucu bulunuyor.

TAM EKRAN ÖN YÜZEY

Telefonun ön kısmında tam ekran bir ön yüzey bulunuyor. Note 10, kullanıcılarına tam ekran deneyimi sağlıyor. Ekranın üst kısmında ekrana gömülü bir ön kamera yani selfie kamerası bulunuyor.

Telefonun sol kısmında güç ve ses açıp kapatma tuşları yer alıyor. Telefonun arkasında ise 3 adet kamera bulunuyor. Samsung'un bu modelde, S10 serisindeki kamera yerleşiminde değişikliğe giderek kameraları dikey olarak konumlandırmayı tercih ettiği görülüyor.

Telefonun üzerinde kulaklık hoparlörü ve nano SIM kart yuvası bulunuyor. Telefonun altında ise type-c yuvası, hoparlör ve S-Pen bulunuyor. Telefonun alt kısmında yer alan hoparlör, üst tarafta yer alan hoparlörle birlikte stereo ses sunuyor.

Note 10'un alt kısmında en dikkat çeken şey 3.5 mm kulaklık girişinin bulunmaması. Samsung, Galaxy Note serisinin bir modelinde ilk kez 3.5 mm kulaklık yuvası bulundurmuyor.

3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılmasının dezavantajları dönüştürücü taşımak zorunda olmak ve şarj ederken müzik dinleyememek olarak sıralanabilir. Ayrıca kutu içeriğinde 3.5 mm kulaklıkları type-c'ye dönüştüren adaptör de bulunmuyor. Kullanıcıların, dönüştürücü adaptörü ayrıca satın almaları gerekiyor.

6.3 inch ekranı bulunan Galaxy Note 10, 2280'e 1080 piksel ekran çözünürlüğü sunuyor. Dinamik AMOLED ekran, aynı zamanda HDR+ desteğine sahip.

Camı Gorilla Glass 6 teknolojisiyle korunan Galaxy Note 10'da parmak izi sensörü ise cihazın herhangi bir yerinde fiziksel bir tuşla konumlandırılmamış. Ekrana gömülü şekilde bulunan parmak izi okuyucusunun tepki süresi oldukça düşük.

Note 10'un bataryası ise 3500 mAh. Batarya 25W kablolu, 20W kablosuz hızlı şarj teknolojisin destekliyor.

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

İki farklı yonga setiyle piyasaya sürülen Galaxy Note 10, Amerika ve Çin pazarlarında Qualcomm Snapdragon 855 ile sunulurken, Türkiye'de de Avrupa ve Latin Amerika pazarında olduğu gibi Samsung'un Exynos 9825 yonga setiyle satışa sunuluyor. Galaxy Note 10'a 8 GB RAM ve 256 GB UFS 3.0 depolama eşlik ediyor.

Bluetooth 5.0 teknolojisini kullanan, aynı zamanda yüz tanıma teknolojisini de destekleyen Galaxy Note 10, WiFi 6 ile birlikte kablosuz ters şarj desteği de sunuyor. Kablosuz ters şarj teknolojisi sayesinde kullanıcılar telefonlarının arka gövdesini kullanarak kablosuz şarj desteğine sahip bir başka telefonu, saati ya da kablosuz kulaklığı şarj edebiliyor.

S-PEN YENİLENDİ

S-Pen, Galaxy Note 10 ile birlikte yenilendi. Bir önceki modelde Bluetooth desteği kazanan S-Pen ile havadan el hareketleriyle cihazı kontrol etmek mümkün oluyor. S-Pen, telefonun çeşitli fonksiyonlarını kullanmayı sağlayan bir kumanda işlevi de görüyor.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Galaxy Note 10'da 12 Mega piksel çözünürlüğünde f/1.5 - f/2.4 değişken diyafram aralığında ana sensör yer alırken, bu ana sensöre 16 Mega piksel f/2.2 ultra geniş açı ile birlikte 12 Mega piksel f/2.1 2x optik zumlu telefoto kamera eşlik ediyor. 4K 60 FPS video çekimini de mümkün kılan telefonun ön yüzünde ise 10 Mega piksel çözünürlüğünde Dual Pixel odaklamalı kamera bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi