Ardeşen ilçesinde yaşayan Hayat Yerebakan resim yeteneği ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Genç ressam, 120 eserden oluşan çalışmalarını açtığı sergiyi sanat severlerle buluşturdu. Bir yıl içinde hazırladığı yağlı boya tablolarında yer aldığı eserlerini kendi imkanları atölyesinin önünde sergiledi. Resimleri tek tek inceleyen davetliler arasında sanatçı Abidin Yerebakan'da yer aldı.

Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor

Abidin Yerebakan yeğeni Hayat'ın genç yaşında böyle bir sergiyi açmasına gönülden destek verdiğini belirterek 'Gösterdiği çabanın böyle bir sergiyle hayat bulmasından büyük mutluluk duyuyorum. Yaptığı eserlerle yeteneğini ortaya koymuş. Bu özel yetenek muhakkak desteklenmeli' dedi.

Lise 2'inci sınıf öğrencisi Hayat Yerebakan hayalini kurduğu sergiyi hayata geçirdiği için heyecanlı olduğunu söyleyerek 'Bir yıllık çalışma sonucunda ilk sergimi açtım. Çalışmalarımı geliştirerek sergilerime devam edeceğim. Hedefim geri dönüşüm materyalleri ile çalışmalar yapmak. Tuval çalışmalarına da ağırlık vererek daha güzel eserler ortaya çıkarmak istiyorum. Yetkililerden bu tür faaliyetler yürütmek isteyen gençlerin önünü açmalarını bekliyorum' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi