Yoğun yağış alan Rize'de olası su taşkınlarının önlenebilmesi noktasında alt yapıda onarım ve yenileme çalışmaları başlatan Rize Belediyesi, Tophane mahallesinin yağmur suyu hattında yenileme çalışmaları başlatarak, eskiyen ve yetersiz kalan hattı yeni sistem kaliteli borularla daha kullanışlı hale getiriyor.

Alt yapı çalışmaları kapsamında yapılan hat değişiminde, Yeniköy mahallesi hamam deresine bağlantısı yapılan yaklaşık 600 metrelik yağmur suyu kanal hattının, Atatürk Caddesi güzergahı boyunca Tophane Mahallesi yolu bağlantısına kadar olan 300 metrelik kısmın yenileme işlemi tamamlandı.

Eskiyen hat güzergahında kullanımda olan 400'lük borulara alternatif olarak, 800'lük borular döşenerek suyun rahat akışı sağlanıyor. Yağmur suyu hattının yanı sıra, aynı alandaki Doğalgaz hattının da yenilendiği bilgiler arasında yer alıyor.

Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

Yeniköy Mahallesi sınırlarından başlayan ve Tophane Mahallesi girişine kadar olan kısımda tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından, üst kısımdaki araç yolunda küp taş döşeme işlemi çalışmaları başlatıldı.

'VATANDAŞIMIZA BU ÇALIŞMADA YANIMIZDA DURDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ'

Çalışmaları başladığı günden itibaren takip ederek incelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yapmış olduğu açıklamada, 'Özellikle Rize merkez'de bu tarz çalışmaları yapmak zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak yıllardır aktif olan ve ömrünü tamamlamış altyapı hattımızı yenilemek görevimiz. Belediye olarak halkımızın menfaatine olan işleri yapmanın gayreti içerisindeyiz. Tophane mahallemizin yağmur suyu hattının genişliğini iki katına çıkartarak suyun daha rahat akışını sağlıyoruz. Gerekli bir çalışma olduğu gibi, bu çalışmaları yaparken de uzun vadeli hizmet verecek kaliteli borular kullanıyoruz. Bu tür çalışmaları günü kurtarmak için değil kalıcı olarak yapmanın gayreti içerisindeyiz. Özellikle şehir merkezinde yapmış olduğumuz çalışmalarda istemeden de olsa vatandaşlarımıza rahatsızlık veriyoruz. Ancak şu bir gerçek ki birlik beraberlik, anlayış içerisinde güzel memleketimize hizmet kazandırabiliriz. Böylede oluyor ve vatandaşlarımız anlayışla çalışmalarımıza destek oluyor. Tüm vatandaşlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum' dedi.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi