Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

İşletme sahibi Şefik Öztürk, gidebildikleri yere kadar zam yapmadan gideceklerini söyledi. Aynı gün tüketilmez ise bayatlar. Pekmez suyunda kaynatılıyor, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Kalorisi 'yok' denecek kadar az. Kahvaltı soflarını süsleyen bu simidin dışarıda alıcıları bile var. Hatta kargoyla Yurt içi ve Yurt dışına bile gönderiliyor. Rize-Pazar simidinin tanınmış ustalarından biri olan Haşim Öztürk, maharetli elleriyle yoğuruyor her saat hamurunu. Dedesinden, Babasına ve oradan torununa 1967'de devraldığı işi bugüne kadar başarıyla getirmiş.Rize'de meşhur susamsız Rize simidinin 50 gram fiyatı 50 Kuruş'tan 65 Kuruş'a yükseltildi. Simit'e yaklaşık 3 yıldır zam yapılmıyordu.

Rize'nin Pazar İlçesinde ise 1967 yılından bu yana dededen toruna varan uzun yol torunlar tarafından başarıyla sürdürülüyor.
Yeni Şafak Simit Sarayı işletmecisi Haşim Öztürk Simit'in hikayesini anlattı: 'Hamurdan başlayan serüven Fırınla devam ediyor. Oradan ise tezgaha gelip sıcak sıcak, kıtır, kıtır tüketiciye ulaşıyor' dedi.Şefik Öztürk ' Simit'e zam yapmıyoruz. Dayanabildiğimiz yere kadar gideceğiz. Vatandaş ucuz olduğunu söylüyor. Ama biz tüm şartlarımızı zorlayarak 50 Kuruş'a satmaya devam edeceğiz' dedi.

Abdullah Uzun-Rize-Pazar

Editör: Haber Merkezi