BAL'da Rize Fırtınası BAL'da Rize Fırtınası

Çaykur Rizespor'da yabancı futbolcuların skora katkısı dikkat çekiyor. Süper Lig'de geride kalan 26 haftada rakip fileleri 37 kez havalandıran Çaykur Rizespor'da bu gollerin 35'ine yabancı futbolcular imza attı. Beşiktaş ile ilk devrede oynanan müsabakada Enzo Roco'nun kendi kalesine attığı gol ile birlikte yeşil mavililer adına ligde skor üreten tek yerli isim Ali Çamdalı oldu. Karadeniz temsilcisi adına bu haftaya kadar gol kaydeden tek yerli isim olan Ali Çamdalı, devre arasında kulüple yollarını ayırarak Atiker Konyaspor'a transfer oldu.

Bu haftaya kadar Çaykur Rizespor'un en golcü ismi attığı 11 golle Vedat Muriç oldu. Muriç'in yanında Samudio ve Umar 5, Boldrin ve Melnjal 3, Saadane, Nakoulma ve Aatif 2, Robin Yalçın ve Azubuike de 1 kez gol sevinci yaşadı.

Geride kalan 26 haftada takım halinde 26 asist üreten Çaykur Rizespor'da bu asistlerin de 24 tanesi yabancı futbolculardan geldi. Mehmet Uslu ve devre arasından takımdan ayrılan Süleyman Koç yeşil mavililer adına asist üreten yerli futbolcular oldu. Takımın en golcü ismi olan Muriç, asist sayısında da ilk sırada yer aldı. Yaptığı 7 asistle takımının bu alanda en üretken ismi olan Muriç'i Boldrin 5, Samudio ve Umar ise yaptığı 4 asistle takip etti.

Editör: Haber Merkezi