Son olarak Süper Lig'in 24'üncü haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 kaybeden Çaykur Rizespor'da kötü gidiş sürüyor.

Ligin ikinci yarısında oynadığı 3 maçta galibiyet alamayan yeşil-mavililer son 10 maçta da sadece bir kez kazandı. Bu süreçte evinde Gaziantep FK'yi 3-0 yenen Atmacalar, 5 maçta berabere kaldı, 4 maçta ise sahadan yenilgi ile ayrıldı.

Deplasman Fobisi Sürüyor
Çaykur Rizespor dış sahada kazanmakta zorluk çekiyor.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 12 maçta 1 galibiyet alabilen yeşil-maviller sadece 7 puan toplayabildi ve bu alanda MKE Ankaragücü'nün ardından en az puan toplayan takım oldu.

Evinde uzakta oynadığı son 9 maçta galibiyet elde edemeyen Atmacalar, bu karşılaşmalarda kalesini de gole kapatamadı.

'Duran Toplar' Sıkıntısı
Çaykur Rizespor'un son haftada yaşadığı sıkıntıların başında duran toplar geliyor. Karadeniz temsilcisi ligde yediği son 4 golün tamamını duran toplardan kalesinde gördü.

Yeşil-mavililerin teknik direktörü Marius Sumudica da Aytemiz Alanyaspor maçının ardından bu konuya dikkat çekerek, 'Fenerbahçe maçında firikten gol yedik. Kasımpaşa maçında ne yazık ki son dakikalarda sorumluluğumuzu unuttuk ve kornerden gol yedik. Bugün gene bir duran top, penaltı gene son dakikada duran top kornerden gelen gol. Bu sorumluluk alınması gereken durum. En fazla ne yaparsınız, 90 dakika orta yaptırırsınız haftada bir gün antrenmanı yaptırırsınız böyle bir şey mi yaptırmam gerekiyor bilemiyorum. Geldiğimden beri 3 maç 4 gol yedik ve duran toptan.' açıklamasında bulundu.

Şubat Ayında Kritik Maçlar
Çaykur Rizespor bu ay sonuna kadar Süper Lig'de 3 kritik maça çıkacak.

Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

Yeşil-mavililer küme düşme hattından kurtulmak isteyen Büyükşehir Belediye Erzurumspor evinde oynadıktan sonra, başkentte yine alt sıralardan kurtulmak isteyen MKE Ankaragücü'nün konuğu olacak.

Atmacalar, şubat ayının son maçında sahasında Demir Grup Sivasspor ile kozlarını paylaşacak.

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi