İçişleri Bakan Süleyman Soylu'nun akşam saatlerinde yazılı olarak istifa ettiğini belirten açıklaması büyük yankı oluşturdu. Haberin duyulmasının ardından Bakan Soylu'ya sosyal medyadan destek verilen paylaşımlar yapıldı. Bu arada İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Bakan Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediği belirtildi.

Kamuoyunda istifa ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, ilginç bir olay ise Rize'de yaşandı. Saat 23.00 sıralarında Pazar ilçesinde meydana gelen olayda F.Y. isimli kişi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasından etkilenerek oturduğu 5 katlı bir binanın çatısına çıkıp, intihara kalkıştı.

'ŞEHİTLERİM BENİ ÇAĞIRIYOR'

Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine adrese polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, sokakta güvenlik önlemleri alırken, F.Y., de 'Allah aşkına çekilin, şehitlerim beni çağırıyor' diye bağırarak, Bakan Soylu'nun istifasını kabullenmediğini söyledi.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

İKNA EDİLDİ

Bunun üzerine polisler, 'Bakan Süleyman Soylu'nun istifası kabul edilmedi, görevine devam edecek' diyerek F.Y'yi bilgilendirip ikna etmeye çalıştı. Görüşmeler sonucu ikna edilen F.Y, uzatılan itfaiye aracının sepetine alınarak indirildi.

Olayın şokunu yaşayan F.Y'nin annesi ise ağlayarak oğluna sarıldı.

Editör: Haber Merkezi