Çaykur Rizespor Süper Lig’in 11’inci haftasında kendi sahasında 10 kişi kalmasına rağmen Antalyaspor’u 1-0 yenmeyi başardı. 

Yeşil-mavililerde bu önemli galibiyetin mimari 19 yaşındaki genç kaleci Zafer Görgen oldu. Takımın as kalecisi Gökhan Akkan’ın sakatlığı nedeniyle oynayamaması ve ikinci kaleci Tarık Çetin’in de kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından Antalyaspor maçında Atmacaların kalesi Zafer Görgen’e kaldı.
54’üncü dakikada oyuna giren genç kaleci yaptığı 7 kurtarış ile takımına önemli bir galibiyet kazandırdı.

Maç sonunda takım arkadaşları Zafer’i omuzlarına alırken taraftarlar da uzun süre genç kaleci için tezahürat yaptı.

GELİŞİ SESSİZ OLDU
Geçtiğimiz sezonun devre arasına ligin son sırasında giren Çaykur Rizespor ara transfer döneminde Mykola Moroziuk, Dario Melnjak, Aatif Chahechouhe, Okechukwu Azubuike ve Mohamed Abarhoun gibi isimler ile kadrosunu güçlendirdi. 

O dönemde yeşil-mavililer kadrosuna ayrıca Manisaspor’dan genç kaleci Zafer Görgen’i de kattı ve genç file bekçisi ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Antalyaspor maçında Çaykur Rizespor forması ile ilk maçına çıkan Zafer, yaptığı kurtarışlarla mücadelenin yıldızı oldu.

Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Antalyaspor maçının ardından Zafer Görgen sosyal medya hesabından kendisine destek verenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle benim için rüya gibi olan günün anlamını ve hissini size anlatmam mümkün değil.Bu kulübe geldiğim andan itibaren Formamdan ve alnımdan akacak terin son damlasına kadar hakkını vereceğimi, hırsımdan ve irademden asla ödün vermeyip çalışmalarımı her geçen gün daha fazla üstüne katarak ilerleyeceğimi belirtmiştim. Bugün bana bu imkanı veren öncelikle Başkanıma, yönetime ve bana bu gururu yaşatan hocama ne kadar teşekkür etsem az. Maça girdiğim andan itibaren takımım için sahada elimden gelenin hep fazlasını düşündüğüm ve amacımdan asla şaşmadan bu zamana kadar çalıştığım günleri gösterebildiysem ne mutlu bana. Bundan sonra yürüdüğüm yoldan asla şaşmadan ilerleyeceğimi, hedefim ve amacım çok daha fazla çalışmak,kendimi geliştirip en iyi şekilde kendimi hazırlamak ve daha fazla mücadele verip bunu ilerleyen zamanlarda tekrar sahaya yansıtacağımı belirtmek isterim. Bu konuda beni yalnız bırakmayan, bizden önce takımına her türlü destek olan Çok değerli taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum.Bana verdikleri büyük desteği hayatım boyunca unutmayacağım.Bugüne kadar buralara gelmem de emeği olan herkese minnettarım.Bu galibiyet hepimizin.”

Editör: Haber Merkezi