Çaykur'da göreve geldiği günden itibaren çay çeşitliliğini artıran, soğuk çayı marka yapan, fabrikaların kapasitesini artıran, yeni fabrikalar kuran, dünyanın en modern paketleme fabrikasını inşa eden, Çaykur'a dünya çapında marka olması yolunda dev adımlar attıran, randevulu alımdan üretici ödemelerine kadar önemli atılımlar yapan, beyaz çay, stevia gibi katma değeri yüksek ürünlerin önünü açan Çevre eski Bakanı Ak Parti Rize eski Milletvekili ve Çaykur eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bugüne kadar hakkındaki asılsız ithamlara karşı sonunda sessizliğini bozuyor.

Şu anda Çaykur'u vekaleten yönetenlerin birlikte çalıştığı Sütlüoğlu dönemine ilişkin yaptığı bazı açıklamalar kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı. Sütlüoğlu'nun tüm bu iddialara karşı belgeleri ile Çaykur yönetimine ve kamuoyuna açıklama yapacağı öğrenildi. Sütlüoğlu, beyaz çayın kanser hastalığı tedavisinde takviye ilaç olarak üretilmesi hakkında Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim'in yaptığı açıklamaları eleştirerek 'JP53 ilaç olarak yapıldı. Türkiye'de satılmasına şu anki ÇAYKUR yönetimi izin vermiyor. JP53 konusunda Yusuf Ziya Alim beyin kendisine JP53 diye bir çalışmalarının olmadığı konusunda neden böyle bir açıklama yaptığını sordum. Kendisi de bana böyle bir bilgim yok dedi. Senin nasıl bilgin olmaz dedim. Yönetim kurulu kararlarını istersin ve bakarsın. Anlaşmalar yapılmış ve yönetim kurulu kararları alınmış. Senin bilgin yoksa yok mu oluyor yapılan çalışmalar. Genel müdürsün nasıl bilgin olamaz. Son toplantılarda ise sende vardın ve biliyorsun neden yanlış bilgiler veriyorsun diye sordum' dedi.

Sütlüoğlu yaptığı açıklama da şunları söyledi:

'2018 yılı Çay sezonu başlamadan önce genel müdürlük görevinden ayrıldım. 2018 yılının 8 ayını başkaları yönetti. O senenin zararı da bana mı ait olmuş oluyor? Ben 2011 Mayıs ayında görevime başladım. Böyle bir mantıksızlık olur mu? 50-60 milyon kar elde edecek şekilde fiyat ayarlamaları yaptık. Hükümet fiyat ayarlamasını geri aldı. Fiyatlar geri alınınca da ortaya zarar çıktı. Bu konuyu gerekli mercilere ifade ettim. Bizim zamanımızda yaptığımız yatırımlar 1 Milyarın (Katrilyon) üzerindedir. Paketleme fabrikası zaten 500 milyonun üzerinde. Dolar üzerinden hesap edersek çok daha yukarı çıkar. ÇAYKUR'un kapasitesini 6 bin tonlardan 10 bin tonlara çıkardık. Bütün fabrikalarımızı modernize ettik. Yıllardır bir çivi dahi çakılmayan fabrikalar yenilendi ve tamamlandı. DİDİ diye muhteşem bir marka ortaya çıkardık

'JP53 HAKKINDA YANLIŞ HABERLER YAPILIYOR'

JP53 ilaç olarak yapıldı. Türkiye'de satılmasına şu anki ÇAYKUR yönetimi izin vermiyor. JP53 konusunda Yusuf Ziya Alim beyin kendisine JP53 diye bir çalışmalarının olmadığı konusunda neden böyle bir açıklama yaptığını sordum. Kendisi de bana böyle bir bilgim yok dedi. Senin nasıl bilgin olmaz dedim. Yönetim kurulu kararlarını istersin ve bakarsın. Anlaşmalar yapılmış ve yönetim kurulu kararları alınmış. Senin bilgin yoksa yok mu oluyor yapılan çalışmalar. Genel müdürsün nasıl bilgin olamaz. Son toplantılarda ise sende vardın ve biliyorsun neden yanlış bilgiler veriyorsun diye sordum. Ancak JP53 hakkında durmadan iddia ediliyor diye yanlı, yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan haberler yapılıyor. Bugüne dek ilacın sonuca varması için özellikle sustum. Hakkımdaki iddialarla ilgili olarak yakında genel kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Bugüne dek bütün karalamalara rağmen sabrettim ve sustum. JP53 hayata geçti ve Japonya'da ruhsatlandırıldı. Bitkisel ilaç olarak ruhsatlandırıldı ve Japonya'da satış yetkisi alındı. Bundan daha somut bir şey olur mu? Bununla ilgili tüm belgeler bende var.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

'DİDİ'NİN MARKA DEĞERİ 400-500 MİLYON DOLAR'

Bugün DİDİ'nin marka değeri 400-500 milyon dolardır. Böyle müstesna bir marka ortaya çıkardık. Bizim zamanımızda yaptığımız güzel çalışmaları yok ediyorsunuz. ÇAYKUR'daki tüm yatırımları öz kaynaklarımızla yaptık. Son olarak tekrar ediyorum hakkımda çıkan iddialarla alakalı olarak Rize'de detaylı şekilde bir basın toplantısı düzenleyeceğim.'

Editör: Haber Merkezi