Mamuk yaptığı yazılı açıklamada, küresel ölçekte tarım ve gıdanın öneminin her zamankinden daha fazla gündemde olduğunu, tarımsal üretimin artırılmasında da bilginin ön plana çıktığı ifade etti.

Ülke genelinde 6 bin sertifikalandırılmış tarım danışmanının bulunduğunu aktaran Mamuk, 'Bugün ülkemizde yayım faaliyetlerini yürüten, kırsal kalkınmaya hizmet eden, kırsal kesimde insan kaynağı geliştirme, üretim, pazarlama, finansa erişim gibi temel konularda her an her koşulda mesai mefhumu gözetmeksizin çiftçin, üretcinin yanında olan tarım danışmanlarımız var. Ancak son yıllarda tarım danışmanları azalan destekleme miktarına bağlı olarak ekonomik zorluklarla karşı karşıyadır. Tarım danışmanlarına ödenen destekleme miktarı sigorta vergi hizmet giderleri, büro kirası gibi giderleri bile karşılamaktan uzak iken bu destek ile tarım danışmanlarının geçimini de sağlaması mümkün olmamakta, bu durumda birçok neslektaşımız işini bırakmak zorunda kalmıştır.' dedi.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Mamuk, seslerini yetkililere duyurmak için mücadele ettiklerini belirterek, 'Enflasyon karşısında açlıkla sınanmaktayız. Mevcut şartlarda bizlere reva görülen yıllık destek miktarı 72 bin TL gibi yetersiz bir rakam olmuştur. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin desteklenmeye başladığı 2010 yılında destek miktarı 25 bin TL iken aradan geçen 12 yıl sonra destek miktarı 72 bin TL gibi kabul edilemez bir tutar olarak belirlenmiştir.' diye konuştu.

Tarım danışmanlarının isteklerinin göz ardı edilmemesini talep eden Mamuk, 'Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Sayın Tarım ve Orman bakanımız tarlada bağda bahçede, ahırda, serada sizin deyiminizle akıl teri döken meslektaşlarınız olan tarım danışmanlarının feryadını duyun. İnsani̇ yaşam haklarımızı ve mesleği̇mi̇ze güvence i̇sti̇yoruz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi