Toplantıda bilim ve kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik olarak TÜBİTAK - Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca düzenlenecek olan 2020 yılı 2204- A- Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B- Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması programlarına yönelik öğretmen ve yöneticilere eğitim verildi. TÜBİTAK Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Karaduman ve Doç. Dr. İsmail Seçer rehberliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ilgili programlar tanıtıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Şube Müdürü Selçuk Torpil, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak toplantının açılış konuşmasında, 'TÜBİTAK projelerini il olarak önemsemekteyiz. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz gençlerimizin donanımlı, dünyayı takip eden, eğitim teknolojilerinden gereğince yararlanan, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden aydınlık nesiller yetişmesine vesile olan etkinliklerin başında Tübitak programları yer almaktadır. Bilgi ve teknolojiyi taklit etmek yerine üretmeyi, üreterek bilimsel gelişmeyi devam ettirmeyi amaçlayan ve öğütleyen eğitim sistemimiz bu programların desteği ile ufku ve vizyonu olan bir bakış açısına sahip bireylerin yetişmesine destek vermiştir. Bizlerin asli görevi de bilimsel çağın gereksinimleri gereği yeniliklerin takipçisi olmak ve bilimi hayatımızın vazgeçilmezi haline getirmektir. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizin ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması noktasında büyük bir titizlik gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz' dedi.

Koçak'nn konuşmasının ardından TÜBİTAK Lise ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Erdal Karaduman'ın, sunumunun ardından öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı. Toplantının bitiminde ise Koçak, Karaduman'a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu

Editör: Haber Merkezi