İyidere'de Tarım ve Orman Bakanlığı kadın girişimcilerin artırılması amacı ile düzenlenen 'Kadın Girişimlerin Güçlendirilmesi Programı'nın ikinci aşaması olarak Rize, Trabzon, Ordu, Bayburt ve Gümüşhane illerinde projeler değerlendirilerek ilk on içerisinde yer alan projelerin sahiplerine sertifikalarının verilmesi için bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanı İsa Sertkaya, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, katılım yapan İl Tarım Müdürleri, Rize İlçe Kaymakamlarının bir kısmı ve davetliler katıldı.

Trabzon ilinin Araklı ilçesinde yaşanan afette hayatını kaybeden kişiler için duyduğu üzüntüyü dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Çeber; ' Umarım böyle olayları tekrar yaşamayız. Yaşanan afette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.' dedi.

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı

Konuşmasının devamında Karadeniz kadınının güçlü iradesine vurgu yapan Vali Çeber ; ' Bizler Karadeniz kadınlarını güçlü iradeleri ve çalışkanlıkları ile biliyorduk. Bunu da burada yapılan projelerle tekrar görmüş olduk. Özellikle çok önem verdiğimiz tarım konusunda kadınlarımızı yapmış oldukları projelerle aktif bir şekilde görmek bizleri daha da mutlu ediyor. Bu vesile ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın kontrolünde yürütülen 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi ' programına katılan başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve başarılı çalışmalarının devamı diliyorum.' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Çeber ve Eşi Neslihan Ayan Çeber dereceye giren projelerin sahiplerine sertifikaları verdi ve projelerin sergilendiği standları gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi