Rize'nin Güneysu ilçesi Adacami mahallesinde yaşayan 4 çocuk babası Mustafa Mercan, yaklaşık beş yıldır sağlık sorunları ile mücadele ediyor.

Koah hastası olduğunu belirten Mustafa Mercan: 'Akciğer nakli olmam lazım. Nakil için Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim. Tahlillerimi oldum. Doktor heyeti toplanarak akciğer nakli olamayacağımı tespit ettiler. Sebebi olarak kalpten akciğere giden damarlarda 8-10 santimetre çekme olduğunu söylediler. Tedavimi sürdürmekte zorlanıyorum. Bu hastalık masraflı bir hastalık. Emekli maaşı ile tedavimi yapamıyorum. Hastalığım için 37 bin 500 TL kredi aldım. Şu an 50 bin TL bankaya borçluyum. Aldığım maaştan 350 lira bana kalıyor gerisi krediye gidiyor. Balon tedavisi için İstanbul'da özel bir hastaneye gittim. Balon tedavisinin iki seansı için benden 50 ile 55 bin TL arasında tutar dediler. Bende bu parayı verme imkanım olmadığını söyledim. Konuşarak bu rakamı 25 bin TL'ye indirdiler. Eğer bu balon tedavisini olursam akciğer naklini olabilirim. Bu tedavi ile akciğer temizlendiği için yaşam fonksiyonları daha kolaylaşıyor. Şu an gece sabaha kadar hava makinesi kullanıyorum. Gündüz ise oksijen kullanıyorum. ' dedi.

Hastalığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağını ziyaretinde kendisine söyleyerek yardım isteyeceğini söyleyen Mercan, 'Geçtiğimiz ziyaretinde kendisine ulaşamadım ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ulaştım. Kendisi ile yüz yüze konuşum fakat iş icraata geldiğinde bazı işler son plana atılıyor. Ben Cumhurbaşkanımız ile görüşmek istiyorum neden? Çünkü kendisi hastalık konularında duyarlıdır. Kendisi söyledi ki hasta olan bana gelebilir.

Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı! Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı!


Editör: Haber Merkezi