Bir teknoloji düşkünü olarak bilgiye ulaşmak için tercih edebileceğiniz sayısız haber sitesi mevcut. Uzaktan bakıldığında Webtekno da bu sitelerden biri gibi gözükse de yakınlaştığınızda diğer haber sitelerinden ayrıldığı noktaları çok iyi görebiliyorsunuz. Webtekno, okurlarına doğru bilgiyi örnek teşkil edecek kadar iyi biçimde aktarıyor. Bir yandan eğlenirken, bir yandan da bilim, teknoloji, uzay, oyun ve daha birçok konuda bilgi sahibi oluyorsunuz.

Haber sitelerinin amaçları bellidir. Yaşanan yeni gelişmeleri, edinilen yeni bilgileri insanlara aktarmak. İnsanlar boş vakitlerinde haber sitelerine girerek yeni haberlere göz attıktan sonra işlerine devam ederler. Ancak özellikle sosyal medyanın büyümesiyle haber alma ihtiyacını karşılamak için haber sitelerine girme zorunluluğu yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı.

Sosyal medya bilgi paylaşımı amacıyla çok hızlı bir şekilde kullanılabiliyor olsa da denetimsizlik bilginin güvenilirliğini oldukça büyük ölçüde sarsıyor. Ancak sosyal medyada karşılaşılan samimi ve eğlenceli dil, haber sitelerinde kullanılan sade dile göre daha fazla insan çekiyor. İşte Webtekno, sosyal medya yazarlığını ve haber yazarlığını bir çatı altında toplayarak okurlar için hem güvenilir hem de eğlenceli bir haber platformu haline geldi.

2013 yılında İzmo Bilişim altında kurulan, o günden beri de asıl amacı doğru bilgiyi okur dostu şekilde aktarmak olan Webtekno, teknoloji dünyasını yakından takip etmek isteyenlerin vazgeçemediği bir platform oldu. Teknolojik gelişmelerin asla durmayacağı bir dünyada, bilgiye aç okurların sıradanlıktan uzak bir siteye ihtiyacı var. Webtekno da bu ihtiyacı layıkıyla karşılıyor.

Teknoloji deyince aklınızda sadece bilgisayarlar canlanmasın:

Teknoloji yalnızca telefon veya bilgisayar gibi popüler kültürün tüketim alanıyla kısıtlı değildir. Teknolojiyi etrafımızda gördüğümüz tüm gelişmeler olarak özetleyebiliriz. Webtekno da temelinde bu fikri benimseyen bir felsefeye sahip. Ana amaç bilgiyi boyutuna göre yargılamadan insanlara en doğru şekilde aktarmaktır.

Teknolojiyi bu kadar kapsamlı bir şekilde ele almak, sonrasında da insanlara özgün bir şekilde aktarmak kolay değil. İşte bu yüzden Webtekno'nun özgün içerik çıkarabilmek adına gittikçe genişleyen ve her geçen gün daha da tecrübelenen bir yazar ekibi var. Webtekno için önemli olan tek şey bilgi vermek değil. Yazıyı okuyan insanları düşünmek, onların en iyi şekilde anlamasını sağlamak adına her bir cümleyi özenle yazmak da Webtekno'nun ilk hedeflerinden biri.

Teknolojinin en samimi ve eğlenceli hali olmak:

Webtekno'nun yıllardır değişmeyen sloganının ardında, yukarıda belirttiğimiz gerçekler yatıyor. Webtekno'yu diğer haber sitelerinden ayıran en önemli unsur, okuyucuların da işin önemli bir parçası olması. Yani Webtekno'nun tek endişesi bilgiyi vermek değil. Bilgiyi vermenin ve aktarmanın arasındaki farkı anlayıp, okuyucular için en anlaşılabilir hale getirmek.

Yalnız samimi ve eğlenceli olmak, bilgiyi kısarak vermekten ziyade, verilebilecek tüm bilgileri anlaşılabilir ve sıkıcı olmayan bir dille aktarmaktan geçiyor. Yani tek istediği bilgi almak olan bir okur da boş vaktini eğlenceli bir yazıya ayırmak isteyen bir okur da Webtekno'da aradığını rahatlıkla bulabiliyor.

Dişe dokunur oyun indirimleri ve hatta ücretsiz olan oyunlar bir tık uzağınızda:

Webtekno bir yerde ücretsiz oyun fırsatı varsa bunu gözünden kaçırmıyor. Lakin oyun dünyasını yakından takibi, ücretsiz oyun haberleri vermekten öteye uzanıyor. Steam ve Epic Games Store gibi günümüzün en popüler dijital oyun platformları sürekli olarak yeni bir oyunda indirime gidiyor. Webtekno da bu indirimleri özenle seçerek okurlarına sunuyor.

Her indirimin haber niteliği taşımayacağının farkında olan Webtekno yazarları, okurlarını da anlamsız indirim haberleriyle yormuyor. Yani bir okur Webtekno'da indirim haberi gördüğü zaman, gerçekten de tüketiciyi memnun edecek bir gelişme olduğunun farkında oluyor. Webtekno için okurlarının güvenini yüksek düzeyde tutmak aranılan samimiyeti yakalayabilmek için çok önemli.
Webtekno, kendini teknoloji haberleriyle kısıtlamıyor:

Her ne kadar ismi ve sloganı yalnızca teknolojiye odaklanan bir haber sitesi izlenimi uyandırsa da durum gerçekte böyle değil. Webtekno teknolojiye dair her yeniliği yakından takip ederken yaşama dair önemli gelişmeleri de okurlarına aktarmayı es geçmiyor. Gündemi meşgul eden teknoloji dışı önemli haberler de Webtekno'da kendine büyük bir yer buluyor.

Tabii ki yaşama dair haberler de büyük bir özenle seçiliyor. Webtekno Yaşam sayfasında teknoloji dışı gelişmeleri aktaran haberler, magazinel olmaktan daha çok bir Webtekno okurunun ilgisini çekebilecek konulardan seçiliyor. Webtekno'nun övgüyü en çok hakeden yanların biri olan haberde seçicilik, bu tarafta da aynı şekilde işlemeye devam ediyor.

Gelişmeleri yakından takip etmek için Webtekno mobil uygulamasını indirmeniz yeterli:

Günlük hayatın ne kadar hızlandığı göz önünde bulundurulursa herkesin düzenli olarak bilgisayar başına geçerek gündemi takip etmesi her zaman gerçekçi bir düşünce olmuyor. İşte bu yüzden Webtekno mobil uygulamasıyla da okurlarına hizmet veriyor. Hem Android hem de iOS işletim sistemli mobil cihazlara yüklenebilen uygulama, vakit darlığı yaşayan kullanıcıların da gündemden haberdar olmasını sağlıyor.

Webtekno'nun mobil uygulaması her gün akşam saatlerinde o güne ait önemli gelişmelerden oluşan bir bülten sunuyor. Aynı zamanda gerçekten önemli olan haberler anında mobil cihazınıza bildirim olarak yollanıyor. Yalnız bildirim olarak yollanacak haberler özenle seçiliyor. Yani telefonunuza birkaç saat bakmadığınız zaman, bildirim ekranınız Webtekno'nun mobil uygulaması tarafından istila edilmiş durumda olmuyor.

Webtekno'nun diğer haber sitelerinden ayrıldığı en büyük noktalardan biri, haberi öğrenmek için çoğu zaman tıklamak zorunda bile olmamanız. Başlıklar okuyucuyu habere tıklamak zorunda bırakacak şekilde seçilmiyor. Yalnızca detaylara hakim olmak isteyen insanlar habere tıklama ihtiyacı hissediyorlar.

Yalnızca ana akım medyaya konu olan gelişmelerin yerine gerçekten bilgi niteliği taşıyan haberler görmek, kendine has bir dille hazırlanmış içeriklere anında ulaşmak için Webtekno'nun mobil uygulamasını ve internet sitesini takip edebilirsiniz.

Togg kullanıcılarına canlı TV hizmeti Togg kullanıcılarına canlı TV hizmeti

Editör: Haber Merkezi