Çayeli Bakır'ın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Madenli beldesi sakinlerine yönelik düzenlediği Temel Madencilik Eğitimi'nin 10'uncusu gerçekleştirildi. 13 kişinin katıldığı Temel Madencilik Eğitimi; platform, mekanize metal madenciliği ve iş makinası bakımı ve iş kamyonu kullanımı başlıklarında düzenlendi. Madenli Beldesi gençleri tarafından ilgi gören eğitim 90 gün sürdü.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Sertifika törenine Madenli Beldesi Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Çayeli Bakır Halkla İlişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı, Toplum Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Karamustafa ve kurul üyeleri ile yörenin önde gelen isimleri katılım gösterdi.

Çayeli Bakır Toplum Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, 'Toplum Danışma Kurulu olarak Çayeli Bakır'a ilettiğimiz tavsiyelerimizden biri de bu eğitimlerdi. Meslek edindirme amacıyla bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Temel Madencilik Eğitimi'ni başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitimin Madenli Beldesi gençlerinin yeteneklerini geliştirmelerinde ve iş hayatına atılmalarında önemli rol oynayacağına ve bölgemize büyük değer katacağına inanıyoruz. Çayeli Bakır bu anlamda bir okul misyonu da üstlenerek bu gençlerimizin istihdamına ışık tutuyor olmasından çok memnunuz' ifadelerini kullandı.

Temel Madencilik Eğitimleri Sayesinde 113 Kişi Lisans Sahibi Oldu
Türkiye'nin örnek yeraltı işletmelerinden Çayeli Bakır'ın düzenlediği Temel Madencilik Eğitimi kapsamında bugüne dek 113 kişi temel madencilik alanında mesleki lisans sahibi olurken eğitime katılanların yüzde 86'sı başta Çayeli Bakır'da olmak üzere diğer sektörlerde istihdam edildi.

Eğitime katılan gençler teorik eğitimlerin yanında, sertifika sınıfı araçların kullanılması, bakımı, temel madencilik gibi konularda pratik eğitimler alıyor ve yer altında çalışarak aldıkları eğitimleri uygulama ve deneyimleme imkanı buluyor.

Editör: Haber Merkezi