Rize'de kentin adını alan 'Rize Simidi'nin tescillenmiş gramı 50 gramda sabit tutularak fiyatı 75 kuruşa yükseldi. Rize simidine Ocak ayında da 15 kuruş zam yapılmış, 50 kuruş olan simidin fiyatı 65 kuruşa yükselmişti. Son yapılan zamla birlikte Rize Simidi 6 ay içerisinde 25 kuruş zamlanmış oldu.

KUMBASAR: ESNAFIN TALEBİ HAKLI BULUNARAK ARTIŞ ONAYLANDI

Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, simitçi esnafının talebini değerlendirdiklerini belirterek, 'Artan maliyetlerle simitçi esnafımızın talepleri üzerine gerekli incelemeleri yaptık. Bu talebi Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğine ilettik. Üretici esnafın talebi haklı bularak fiyat artışı onaylandı. Bundan sonrada ilimizin tescilli ürünü simit en hijyen ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızın tüketimine sunulacaktır' dedi.

RİZE SİMİDİ

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Rusya'da 'Bubrik' adıyla kahvaltı sofralarını süsleyen simit, yaklaşık 150 yıl önce gurbetçiler tarafından Rize'ye getirildikten sonra kentin adını aldı. Susamsız olduğu için, 'kel simit' adıyla da anılan Rize simidi, kentteki 10 fırında günde yaklaşık 60 bin adet üretiliyor. Simidin yapımı için un, su, tuz ve çok az miktarda maya ile hazırlanan hamur, 20 dakika dinlendirildikten sonra sıcak suya batırılıp 1 dakika bekletiliyor. Daha sonra renk ve tat alması için kaynar haldeki siyah üzüm pekmezine bandırılan simit, 50'şer gramlık parçalar halinde fırına veriliyor. Yaklaşık 30 dakika odun ateşi ile pişirilen simit hazır hale geliyor.

Editör: Haber Merkezi