Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bir süre önce ilçe ve köylere toplu taşımacılığın durdurulması yönünde karar alınmıştı. Kurul tarafından bu karar yeniden değerlendirilerek belli tedbirler kapsamında ulaşım faaliyetine 27 Nisan Pazartesi günü itibariyle yeniden başlanılmasına karar verildi.

Alınan kararlar doğrultusunda il genelindeki tüm dolmuşlarda yolcular ile şoförlerin maskeli olması, en fazla yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşımacılığı yapılabileceği bildirildi. Bununla birlikte gün içerisinde araçların sık sık dezenfekte edilmesi, yolculara el dezenfektanı veya kolonya ikram edilmesi ve bu konuda gerekli tüm planlamaların toplu taşıma kooperatifleri, yerel yönetimler ve odalar başta olmak üzere ilgili birimlerce yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Ramazan ayının başlamasını ile birlikte ayrıca; trafik yoğunluğu dikkate alınarak en az 3 saat öncesinde belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının artırılmasına, iftar saati öncesinde toplu taşımalarda veya duraklarında sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin uygulamaların etkin bir şekilde denetlenmesi yönünde karar alındığı duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi