AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı'nın destekleriyle, Trabzon Meyve ve Sebzeci Komisyoncuları Derneği tarafından tedarik edilen 2 tır meyve, İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) aracılığıyla Suriye'nin Azez kasabasındaki sivillere gönderilmek üzere yola çıktı.

Trabzon Meyve ve Sebzeciler Hali'nde 2 tıra yüklenen meyveler, önce Kilis'e, oradan da Azez'de bulunan sivillere ulaştırılacak.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Suriye'deki sivillere ulaştırılmak üzere hazırlanan 2 tır dolusu meyve yardımında bulunulduğu belirtildi.

Burhaniye’ de Aranan 9 Kişi Yakalandı Burhaniye’ de Aranan 9 Kişi Yakalandı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, konuyla ilgili olarak operasyonunun sürdüğü Azez bölgesinde yaşayan sivillere ulaştırılmak üzere meyve gönderilmesine katkıda bulunduklarını aktardı.

Bölgede yaşayan sivillerin geleceğinin Mehmetçiğin başarısına bağlı olduğunu belirten Altunbaş, 'Orada yaşayan sivillerin geleceği Mehmetçiğimizin başarı ile sürdürdüğü operasyonun tamamlanmasının ardından daha güzel olacak. Normal hayatlarına dönmeleri ve terör belasından tüm insanlığın kurtulması adına Türkiye ve Türk milleti elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Trabzon Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Ercan Şılbır da, 'Afrin'de canla başla mücadele eden çok kıymetli Mehmetçik kardeşlerimizin sadece dualar ile yanlarındayız. Vermiş oldukları bu mücadelede Allah yar ve yardımcıları olsun. Bizler de sivillere yönelik elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda her türlü desteğimiz devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tırlara yüklenen meyveler, dualarla yola çıktı.

Programa, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile Trabzon İnsani Yardım Derneği Başkanı Zühtü Kalma ve hal esnafı katıldı.

Editör: Haber Merkezi