Rize'de Karate Aday Hakem Kursu Sona Erdi Rize'de Karate Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Edinilen bilgiye göre maçın bitimi ardından Trabzonsporlu taraftarlar maç boyunca süren ahlak dışı hareketlerine bir yenisini daha ekledi. Taraftarlar, misafir tribüne ait lavabo, tuvalet ve aynaları kırıp döktü. Yapılan tahribat maç sonrası ortaya çıktı. Yetkililer yapılan bu tahribatın raporunu Türkiye Futbol Federasyonuna bildirdiği öğrenildi.

RİZESPOR TARAFTARINI HERKES BİLİYOR TRABZON'U DA
Yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldığımız Çaykur Rizespor Taraftar Platformu Üyesi Murat Uzun şunları söyledi: 'Rizespor Trabzonspor maçı ile alakalı birkaç konuya değinmek istiyorum. Kendilerini ak sütten çıkmış ak kaşık olarak göstermeye çalışanlara söyleyeceğim şudur ki; ilk yarıdaki maçta Beşirli'de arabaları taşlanan Rizespor taraftarıydı. Stadyumda hiç alakası yok iken 'Rize Fener el ele hep beraber kümeye' bağırılan Rize taraftarı mıydı? Hiç tavsif etmediğim Trabzon stadındaki kırılan tuvaletlerin günlerce ulusal basında yayınlanırken Rize'de kırılan tuvaletlerin neden haberi hiç yapılmadı. Çevre illerden ilimize gelen 2 bin güvenlik ekibi Rize taraftarlarını didik didik arayıp kuş uçurtmazken, deplasman tribününe giren onca patlayıcı ve yanıcı maddelerin girmesine nasıl göz yumuldu. Önce orda burada ahkam kesenler bunların cevabını versin. Çaykur Rizespor taraftarı Türkiye'nin sayılı centilmen taraftarlarından biridir. Trabzonspor taraftarını da anlatmaya gerek yok herkes iyi biliyor. O yüzden biz işimize bakacağız. Takımımız iyi bir konumda kimseye gecikmiş borcu yok. Gelecek sezon dahada başarılı olacağız. Buna biz taraftarlar olarak inanıyoruz.'

TRABZON BASINI PROVOKASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR
Trabzon yerel basınına da sert eleştirilerde bulunan Uzun, 'Rize ile Trabzon'un arasının açılmasının tek sebebi vardır Trabzon'daki kendini bilmez bazı yerel basın organları. İlk olarak 2 sene önceki Trabzon-Bursa maçı ile alakalı gerek maç haftasında gerek maç günü yapmış oldukları röportajların sadece ve sadece Rizespor aleyhine olanları yayınlamaları. Yani hiç mi Rizespor bizim komşumuz kardeşimizdir Rize düşeceğine Bursa küme düşsün cevabı veren olmadı. Oldu tabi ki ama yayınlamadılar! İki şehrin bu şekilde birbirine düşman olmasını istediler. Şimdi yine aynı durum mevcut ismini daha artık anmak istemediğim duymak istemediğim bir paçavra sözde gazete maç sonrası gazetelerine atmış oldukları manşet tam bir kepazelik. Kim kimin abisi Trabzon'u abi yapan unsurlar nedir. Devletin hükmü amiri derseniz reisi cumhur Recep Tayyip Erdoğan Rizelidir. Daha bir hafta önce kendisine teşekkür ettiniz UEFA'ya gitmenizde yardımcı oldu diye. Ünal hocanın maçtan sonra yapmış olduğu açıklama ne kadar olgun düşünceli ortamı yumuşatma adına yapılan bir konuşma olsa da aramızın bozuk olmasını isteyen Trabzon medyasının çabaları bozulması yönünde daha etkili oluyor maalesef. Şu da unutulmamalıdır ki Bu yaşanları Rizeliler bir kenara yazmıştır. Bu yaşananlalar 50 yıl değil 100 yıl geçse de unutulmayacaktır. Rizeli bu yaşananlara cevabını her zaman her yerde verecektir. Bu tutumlar içinde olanlar zaten er geç cezasını çekecektir. Rizespor Kulübü her geçen gün gücünü artırmaya devam etmektedir. Birileri gibi mikrofonlara borçlarından dolayı ağlamamaktadır. Gelecek sezon yeşil-mavili güzide ekibimiz için daha güzel olacaktır.' dedi.

Editör: Haber Merkezi