Süper Lig'in 3'üncü haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör İsmail Kartal değerlendirmelerde bulundu.

Lige 2'de 2 yaparak başlamanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Kartal, 'Demir Grup Sivasspor maçında teknik, taktik ve disiplin anlamında karşılaşmanın ilk 75 dakikasında rakibimize üstünlük kurduk. Bununla birlikte final paslarını doğru yapabilsek farkı daha da yükseltebilirdik. Son bölümlerde geriye yaslandık. Bu istediğim bir şey değildi ama bu skoru koruma içgüdüsü ile her takımın yaptığı bir şeydir. Sonuçta iki haftada 6 puan topladık. Galibiyetten dolayı oyuncularıma teşekkür ediyorum. El Kabir'in durumu bizi fazlasıyla üzdü. Büyük ihtimalle ilk yarıyı kapattı.' dedi.

'BEŞİKTAŞ KENDİ EVİNDE COŞKULU OYNUYOR'
Cumartesi günü karşılaşacakları Beşiktaş maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Kartal şu ifadeleri kullandı:

Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

'Beşiktaş kendi evinden taraftarından aldığı sinerji ve coşkuyla iyi oynuyor. Göztepe maçını izledik. Karşılaşmanın ilk 40 dakikasında Göztepe fazla pozisyon vermedi ama Beşiktaş gibi takımlar en ufak ayrıntıyı çok çabuk değerlendirebiliyor. Biz elimizdeki mevcut oyuncularla İstanbul'a puan veya puanlar almak adına gideceğiz. Moralli gidiyoruz, futbolcularıma da güveniyorum. Beşiktaş gibi bir rakip ile oynayacağız. Oradan alacağımız puanlar bizim moralimizi daha da yükseltecektir. Ligin içerisindeki yürüyüşümüze daha fazla özgüven katacaktır.

'MURİÇ KEŞKE KALSAYDI'
El Kabir'in sakatlığı nedeniyle stoper transferinden vazgeçtiklerini belirten Kartal, 'Elimizde zaten 4 stoper var. Bir tane daha alsaydık birini gönderecektik. Şu an ön taraf için yoğunluğumuzu artırdık. Hücum bölgesi için 2 santrafor ve 1 kanat transferi yapabiliriz. Şu an Yılmaz Hoca (Bal) görüşmeleri sürdürüyor. Çok az bir zamanımız kaldı. Bende herkes gibi bekliyorum. Yönetime bazı isimleri verdim. Bazı oyuncuları hemen getirebilriz ama ben almış olmak için oyuncu almak istemiyorum. Gerçekten bize katkı verecek oyuncuların alınması yönünde bir çabamız var. Bir an önce içimizden ve gönlümüzden geçen oyuncuları kadromuza katarak daha güzel bir sezon geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İstediğimiz bazı oyuncuların başka hedefleri olabiliyor. Bu nedenle anlaşma sağlamakta zorluk çekiyoruz. Elimizde Muriç vardı, keşke kalsaydı diyorum. Muriç'in ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu hepimiz görmekteyiz. İnşallah Muriç'e yakın hatta ondan daha iyi olacak bir ismi kadromuza katabilriz. Birkaç gün içerisinde artık bazı durumların netleşmesi değil bitmesi lazım.' diye konuştu.

'SORU İŞARETLERİN OLDUĞUNU BİLİYORDUM'
Takımını ve kendi adına geride kalan süreci değerlendiren Kartal, şu ifadeleri kullandı:
'Ben genel olarak durumun fotoğrafını iyi çeker ve sezerim. Buraya gelirken soru işaretlerinin olduğunu biliyordum. Geçen sezonun ikinci yarısında başarılı olmuş bir Rizespor vardı. O kadro ile bir de şimdiki kadroya bakın. Biz çok mütevazı bütçelerle bu seneki kadromuzu oluşturduk. Yaptığımız transferlerin bazıları çok duyulmamış isimler olabilir ama disiplinli bir takım havası ile mücadele ettik. Takımın ortaya koyduğu taktik disiplin ve mücadele beni çok mutlu etti. Takım fiziksel durumu sezon başından bu yana ne kadar iyi çalıştığımızı bir göstergesidir.'

'HEPSİ SÜRELER ALACAK'
Kartal, takımda yer alan genç futbolcuların hepsinden memnun olduğunu ifade ederek, 'Onları hazırlıyoruz ve zamanı gelince hepsi süreler alacak. Kolay değil, yepyeni bir takım oluşturduk. Bunların birbirini tanıması ve uyumlu olması zaman alıyor. Genç futbolcuların gelişimine katkı sağlamak için ekstra antremanlar yapıyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi