16 Yaşındaki Genç "Kız Meselesi" Kavgasında Hayatını Kaybetti 16 Yaşındaki Genç "Kız Meselesi" Kavgasında Hayatını Kaybetti

Erdoğan, Kültürpark'ta düzenlenen Rize Ticaret Odası Ödül Törenine katıldı. Bölgeye ve bölge insanına en küçük bir faydası olmayacağı çok açık olan, tam tersine kazanımların hepsini de tehlikeye atacak yeni bir terör sürecinin adeta zorla başladığını, başlatıldığını vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 'Bakıyorsunuz dünyanın değişik yerlerinden sırtına bir tane fotoğraf makinesi alan, yok İngiltere'den, yok Fransa'dan, yok Avrupa'nın değişik yerlerinden, Amerika'dan gelip Diyarbakır'ı geziyor, dolaşıyor. Ya sizin burada ne işiniz var? Ondan sonra yalan yanlış haberler. Senaryo hazır. Bu senaryoya göre de bazılarını konuşturuyorlar. Bütün uluslararası medyada da güçleri var ya, onunla Türkiye'yi, sanki Türkiye'de bir iç savaş varmış havasıyla dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar. Bizde iç savaş yok ve bu ülkeyi iç savaşa götüremeyecekler. Biz bu işi Allah'ın izniyle bitireceğiz.'

'Bizim bu süreçteki iyi niyetimiz maalesef birtakım ilçelerimizde, mahallelerimizde kazılan çukurlarla, döşenen patlayıcılarla, canlı bomba saldırılarıyla, güvenlik güçlerimize yönelik kalleşçe eylemlerle istismar edildi, boşa çıkarıldı.' diyen Erdoğan, 'artık kan akmasın, yürekler yaralanmasın, göz yaşları dinsin' derken gerçekten çok samimi olduğunu vurguladı.

- 'Bunun bedelini ödeyecekler'

PKK'nın Dürümlü'deki katliamına ilişkin ise Erdoğan, 'Orada 20'ye yakın kardeşimizi şehit ettiler. Bunlar Kürt değil miydi? Kürt'tü. Nasıl oldu da o Kürt kardeşlerimizi orada şehit ettiniz? Hepsinden çıkan DNA testindeki tablo çok çok ilginçtir. İşte hesap burada ama bunlar bunun bedelini ödeyecekler, daha ağır ödeyecekler.' diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Dün Ulaştırma Bakanımız, adaylığı ilan edildikten sonra hemen Diyarbakır'a gittiler, orada taziye evini ve çadırını ziyaret etmek suretiyle tüm aile yakınlarıyla görüştüler, kabir ziyaretini yapmak suretiyle oradan döndüler. İnşallah bizler 28'inde Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binasını açmaya gideceğiz. Açtıktan sonra inşallah bizler de bir programı orada gerçekleştireceğiz.'

Erdoğan, Dürümlü katliamının, yaşanan diğer katliamlardan bir farkı olmadığını, bu olayın, terör örgütünün gerçek yüzünü, gerçek niyetini bölge halkına hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde göstermesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

- 'Bu ülkede demokrasinin yolu sandıktan geçer'

'Ana muhalefetin başındaki zat ne diyor? Kan bizimle başlamış. Bir başka konu oluyor, 'kan dökülür, kan' diyor.' ifadesini kullanan Erdoğan, 'Sen kimsin, önce haddini bil, bu ülkede demokrasinin yolu sandıktan geçer. Eğer kanla bu iş olacaksa, koltuk, dirsek teması içinde olduğun kişiler, onlar zaten bu işi yapıyorlar, onlar iktidar olurdu.' dedi.

Türkiye'de demokrasinin en ideal çıkış yolu olarak kabul edildiğini kaydeden Erdoğan, dokunulmazlıklar konusu başta olmak üzere terör örgütüyle veya onu destekleyen yapılarla birlikte hareket eden herkesin, gerçekleştirilen katliamların sorumluları olduğunu belirtti.

TBMM'de anayasa değişikliği görüşmelerinin, lafta değil gerçekte kimin nerede, kimin yanında durduğunu göstermesi bakımından tam bir turnusol kağıdı işlevi gördüğüne dikkati çeken Erdoğan, 'Milletin karşısına çıkıp 'evet' oyu vereceğiz diyen, kendisine itiraz edenleri 'yeni bir taktiğimiz var' diyerek susturan zatın aslında tüm amacının bölücü örgütün milletvekillerini kurtarmak olduğunu hep birlikte gördük ama tutmadı.' değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan iş adamı ve firma yetkililerine ödüllerini takdim etti. Ödül törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi