Rize'de İftar Saat Kaçta Oluyor? 21 Mart Perşembe Rize'de İftar Saat Kaçta Oluyor? 21 Mart Perşembe

Rize Dernekleri Federasyonu'nun (RİDEF) bileşenlerinden olan Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği'nin (RİKAD) İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen projesi kapsamında gerçekleştirilen konserde şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait Halil Rıfat Paşa Salonu'nda yapılan 'Destansı türküler şehit aileleri ile buluşuyor' adlı programın açılışında konuşan RİKAD Başkanı Elmas Kutlu, 'Yaşadığımız toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimize minnet duygumuzu canlı tutmak ve gelecek kuşaklara bu bağları aktarmaya katkı sağlamak üzere programı organize ettik. Hakları ödenemeyecek, her zaman minnet ve saygıyla anacağımız şehitlerimize şükran borçluyuz, ruhları şad olsun. Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.' dedi.

Şehit aileleri ve gaziler için moral gecesi şeklinde düzenlenen konser programında Şef Abdullah Gündüz yönetimindeki RİKAD Halk Müziği Korosu, Anadolu'nun dört bir yanından derlenen destansı türküleri, ağıt ve deyişleri seslendirdi.

İzleyicileri zaman zaman duygulandırdığı gözlenen konser sonunda şehit aileleri ile gazi derneklerinden temsilcilerine günün anısına plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi