Yönetim Kurulu toplantıUlusal Çay Konseyi (UÇK) Başkanı Mehmet Erdoğan başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Dr. Turgay Turna Yönetim Kurulu üyeleri Resul Okumuş, Sadık Yıldızbayrak, Mustafa Demirci, Erdal Saral, Dilaver Demir ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Genel Müdür Özel Kalemi Kürşat Kağan Yeşil, BÜGEM Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Ercan Türktemel, UÇK Genel Sekreteri Oğuzhan Civelekoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Çay Bahçeleri Yenileniyor
Ekonomik ömrünü tamamlamış, verim ve ürün kalitesi düşmüş, homojen olmayan ve sürgün verme kabiliyeti gittikçe azalan çay bahçelerinin yenilenmesi için hazırladıkları projenin onaylandığının müjdesini veren Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş'a UÇK Yönetim kurulu üyelerinden tam destek verilirken, Aktaş projeyi pilot bölgeler belirlendikten sonra kısa sürede uygulamaya geçireceklerini ifade etti.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Çay bahçelerinin yenilenmesinin öneminin vurgulandığı toplantıda, projenin daha etkili olabilmesi için Rize Ticaret Borsası, ÇAYMER, Ziraat Odaları ve ilgili kurumların da desteklerinin alınmasına karar verilirken yeni yapılacak bahçelerin verim kabiliyetinin yüksek olması yanında, homojen oluşumun hasat kolaylığı sağlayacağı, bahçeleri makineli tarıma uyumlu hale getirerek çay tarımında kullanılacak makinelerin de desteklenmesi için bakanlıktan talepte bulunulmasına karar verildi.

Yaş Çaya Referans Fiyat
Sektörün en önemli sorunlarında biri olan fiyat belirsizliğinin önüne geçilmesi için 'Yaş Çayda Referans Fiyatın' olmazsa olmaz olduğu, bu fiyatın altına inilmemesi başta müstahsiller olmak üzere sektörün yararına olacağı ifade edilirken yaş çayda referans fiyat talebinin yapılmasına karar verildi.

Çay Koordinatörlüğü
Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri; çay sektöründe yaşanan sorunların daha hızlı ve tüm sektörü kapsayacak şekilde çözüme kavuşturulması için Bakanlıkta çay ile ilgili bir birim olması dile getirilirken, Genel Müdür Fuat Fikret Aktaş; Bitkisel Üretim genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı bünyesinde bir 'Çay Koordinatörlüğü' kurulabileceğine Genel Müdürlük olarak buna onaylayacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi