UÇK 13. Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası yapılan yönetim kurulu toplantısı, genel kurulda seçilen alt grup temsilcileri Mehmet Erdoğan, Dr. Turgay Turna, Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Av. Dilaver Demir, Nurettin İnce, Ali Karslı ve UÇK Genel Sekreteri Oğuzhan Civelekoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

'Çay Kanunu Artık Olmazsa Olmazımızdır'
UÇK öncülüğünde başlatılan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) tüm paydaşların görüşünü alarak hazırladığı çay kanunu taslağının önemine dikkat çeken UÇK Başkanı Erdoğan, 'Çay kanunu artık olmazsa olmazımızdır. Sektör sorunları her geçen gün artarak devam ediyor, önüne geçebilecek bir kanun çıkması önem arz etmektedir. Ulusal Çay Konseyi olarak çay kanununun çıkması adına gerekli desteklerimizin devam ettiğini belirtmek isterim. Yönetim Kurulu olarak konunun takipçisi olacağız' dedi.

Çöp çay işleyen merdiven altı işletmelerin önlenmesi adına ilgili birimlerle gerekli yazışmaların yapılmasına karar verildiğini belirten Erdoğan, 'Sektörün önemli sorunlarından biri haline gelen çöp çayın işlenmesi uygun olmayan hammadde, gıda boyaları gibi kimyasalların eklenmesi ile üretilmekte, insan sağlığını hiçe saymakta, ilerde oluşabilecek ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi bölgede üretilen çayın kalitesini de olumsuz etkilemektedir.' dedi.

Meteoroloji, Orman Yangınları Konusunda Uyardı Meteoroloji, Orman Yangınları Konusunda Uyardı

Erdoğan, Yönetim Kurulu tarafından daha önce değerlendirilen ve gerekli yazışmaların yapıldığı kaçak çay bahçelerinin kurulumunun tekrar gündeme alındığını ifade ederek, 'Çay tarımı alanlarına giren yerlerde çay bahçesi kuracak olanlar önceden ruhsatname almak zorunda olmasına rağmen, bölge ormanlık alanlar tahrip edilmekte ruhsatsız çay bahçeleri kurulmaktadır. Eğer önüne geçilmez ise arz talep dengelerin bozulmasına ve sektör dengelerinin olumsuz etkilenmesine neden olacak. Yapılacak bahçelerin başvurularının önceden alınmasın sağlanması, uygun bahçelerin arz talep dengesi doğrultusunda kurulmasının sağlanması için ilgili birimlere tekrar bilgilendirme yapılmasına karar verilmiştir.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi