2019 TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen İnsansız Sualtı Sistemleri yrışmasında, Rize'yi temsil edecek olan 'Uzman Kaşifler' takım adıyla bir araya gelen Rize Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Vali Kemal Çeber'i ziyaret ederek proje sunumu yaptılar.

Vali Çeber yapılan sunumun ardından öğrencileri ve akademik danışmanları tebrik ederek, 'Günümüz dünyasında teknoloji hızla ilerlemektedir. Biz de buna uygun olarak kendimizi geliştirilmeli ve yeni şeyler üretmeliyiz. Bu konuda örnek oluşturabilecek bir projeye imza atan siz değerli öğrencileri tebrik ediyorum. Yapmış olduğunuz çalışmalarla bizleri gururlandırmaya devam edeceğinizi gönülden inanıyorum' dedi.

Proje Tanıtımı: İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasına katılacak Denizaltı Robotu Projesinde; 4 Adet ROV Motoru bulunmakta olup ikisi denizaltının yatay hareketini sağlayacak olup, diğer ikisi dikey hareketini sağlayacaktır. Bunun yanında 2 adet su balast tankları ile gövdeye su çekerek tuzlu su ve tatlı su dengesini sağlayacaktır. Denizaltı robotu palet tekerleri ile denizin dibinde kum üzerinde ileri geri hareket edebilecektir. Ayrıca önüne takılan kamera ile objeleri, denizaltındaki hareketleri ve robot kolun yaptığı işleri su üstündeki panelde gözlemlenebilecektir.

Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi

Editör: Haber Merkezi