Mali Müşavir ve Bağımsız denetçi Temel Ali Uzun, Ziraat odasının müstahsilin hakkını savunamadığı, korumadığı gibi, çay parasından zorla kesilen aidatların usulsüz, kanunsuz ve yasal süreç işletilmeden tahsil edildiğini belirterek aidat vermemek için bağlı olduğunuz fabrikalara dilekçe verin çağrısında bulundu.

Uzun, Ziraat odası yönetimi, müstahsilden yıllık aidatların tahsili aşamasında 13.07.2016 tarih ve 29769 sayılı Resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe uymadığı, yıllık aidat cetvellerini ilgili muhtarlara göndermediği, askı süresi içinde müstahsile duyurmadığını belirterek: 'Bu yönetmeliğe uyulmadan yapılan aidat tahsili yasal değil. Üreticinin haklarını koruma adına süreçle ilgili yasal işlem başlatacağım. Ayrıca müstahsillerin bağlı olduğu çay fabrikalarına verecekleri dilekçe ile Ziraat odası ve diğer kişi ve kurumlardan kesinti yapılmamasının önüne geçilebilir. İlgili dilekçe örneğini aşağıda çay üreticileri ile paylaşıyorum. Bu dilekçeyi doldurarak çay sattıkları Çaykur fabrikasına başvuru yapsınlar. Bize katkısı olmayan Sivil Toplum Örgütlerine her yıl hakkımız olan parayı ödemek zorunda değiliz.' dedi.


DİLEKÇE ÖRNEĞİ

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


…………….……… Çay Fabrikası Müdürlüğüne

Hamsi İhracatında Sona Doğru Hamsi İhracatında Sona Doğru

………….…. TC kimlik numarasıyla ……………… çay alım yerinin müstahsiliyim.

Fabrikanıza teslim ettiğim yaş çaylardan yargı kararı ve kendi rızam dışında

kesinti yapılmamasını arz ederim. …/…/….


Adres: İsim – İmza

Editör: Haber Merkezi