Gerçekleşen ziyarette, İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, kurumun gerçekleştirdiği çalışmalara ve faaliyette bulunduğu I. ve II. IPARD dönemlerindeki projelere, yatırımlara ilişkin sayısal veriler ile istatistikleri içeren bilgiler verdi.

Kurum olarak IPARD programını uygulamakla yükümlü olduklarını belirten Aydoğdu, 'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından; Tarımsal İşletmelerin Fiziki varlıklarına Yönelik Yatırımlar, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme' sektörlerinde yatırımcılara destek verilmektedir. Belirtilen sektörler ile ilgili Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu %40 ile %70 arasında hibe desteği sağlamaktadır. Aynı zamanda kurum ile yürütülen projelerdeki uygun harcamalarda, faydalanıcılara % 18 KDV muafiyeti sağlanmaktadır. Hibe olarak verilen tutarın %75 'i Avrupa Birliği'nden, %25 'i ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. IPARD programı çerçevesinde bölgemizde alınan proje başvuruları ile projeye dayalı olarak kurulacak işletmelere ait kredi taleplerini inceleyerek, uygun olanların gerekli proje ve çiftlik geliştirme projeleri hazırlanarak ödemeleri gerçekleştirilmektedir' diye konuştu

Rize'de 47 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu Rize'de 47 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu

Vali Çeber, Aydoğdu'nun aktardığı bilgiler doğrultusunda Tarım ve Kırsal Kalkındırma programı çerçevesinde Rize'de tüm ilçelerde uygulanacak projelerin başarısını ve yapılacak yatırımların sektörlere yansımalarını değerlendirerek, 'Zirai faaliyetler konusunda zengin olan ilimizde doğanın bize sunduğu çeşitlilikten yaralanmayı ve bölgemiz için verimliliği artırmayı istiyoruz. Hedeflerimize ulaşmamız doğrultusunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun çalışmalarının Rize'yi kapsayacak biçimde genişletilmesi önemli' dedi.

Editör: Haber Merkezi