Vali Çeber, Çağlayan Şelalesi'ni ziyaretinden önce Kalkandere Kaymakamlığını ziyaret ederek kaymakam Sefa Gökmenoğlu'ndan ilçede yapılan çalışmalar ve Çağlayan Şelalesi'ndeki son durum hakkında bilgi aldı.

Vali Çeber, kaymakamlık ziyaretinin ardından Çağlayan Şelalesini ziyaret ederek yapılan çalışmaları detaylı bir şekilde inceledi.

Yapılan incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Çeber, 'Rize binbir çeşit doğal güzelliği içerisinde barındıran, bunları tarihi dokusu ile bütünleştiren ve bu güzellikleri insanları ile renklendiren çok özel bir şehir. İlimiz içerisinde yer alan doğal güzelliklerin bir bölümü fazlası ile bilinmekte, bir bölümü ise aynı güzellikte olmasına rağmen diğerleri kadar bilinmemektedir. Bizlerde yapmış olduğumuz çalışmalarla bu doğallığı koruyarak bu bölgeleri turizme kazandırmayı hedefliyoruz.' dedi.

Çağlayan Şelalesi'nin ilçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunduğunu belirten Vali Çeber, 'Şelalemizin etrafı kestane, gürgen, ıhlamur ve kayın ağaçlarıyla çevrilidir. Burada yaptığımız çalışmalar ile birlikte yerli ve yabancı turistlerimizin bu alana ulaşmalarını kolaylaştıracak, bunu yaparken de en önemli önceliklerimizden olan doğayı koruma noktasında çok dikkatli olacağız. Burada yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese ve özellikle desteklerinden ötürü bölge vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Vali Çeber'e gerçekleştirmiş olduğu ziyaret ve incelemelerde, Kalkandere Kaymakamı Sefa Gökmenoğlu, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı ve Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu eşlik etti.

Avcı: Uçak Seferi Olmayan Havalimanı Rekor Kıramaz Avcı: Uçak Seferi Olmayan Havalimanı Rekor Kıramaz

Editör: Haber Merkezi