Rize Valisi Kemal Çeber İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında ortaklaşa hazırladığı 'Narkotik Eğitim TIR'ını ziyaret etti.

'Narkotik Eğitim TIR'ı il il dolaşarak uyuşturucu maddenin zararları hakkında vatandaşları bilinçlendiriyor.

Rize Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede; suçtan arınmış güvenli bir toplumun gelişimine ve geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Narkotik Eğitim TIR'ı Rizelilerle buluştu.

Narkotik Eğitim TIR'ı Projesi kapsamında madde kullanımı ve bağımlılık ile ilgili doğru zannedilen yanlışlıklara dikkat çekmek, gençlere, ebeveynlere, eğitimcilere ve Rize'de yaşayan vatandaşlara doğru bilgiler vermek hedeflenmektedir.

'Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi' çerçevesinde oluşturulan Narkotik Eğitim TIR'ında görevli narkotik uzmanı polisler, Memişağa Parkı'nda uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda TIR'ı ziyaret eden vatandaşlara bilgi veriyor.

'UYUŞTURUCU TERÖRDEN DAHA TEHLİKELİ'

Vali Kemal Çeber Narkotik Eğitim TIR'ını gezip, işinin uzmanı polislerden bilgi aldı. Uyuşturucunun terörden daha tehlikeli duruma geldiğine dikkat çeken Vali Çeber: 'Narkotik Eğitim TIR'ı içinde uyuşturucunun başlangıcından sonuna kadar geçirilen evrelerin simülasyonunu gördük. Günümüzde artık uyuşturucu terörden daha tehlikeli bir duruma geldi. Emniyet kayıtlarımızda bir yılda uyuşturucudan ölen kişi sayısı, terörden ölen kişi sayısından daha fazladır. Uyuşturucu hem toplumu harap ediyor, hem de aileleri harap ediyor. Gençlerde büyük zarar görüyor' dedi.

Vali Baydaş, Öğrencilerle Sahur Yaptı Vali Baydaş, Öğrencilerle Sahur Yaptı

'UYUŞTURUCUNUN GEÇİCİ MUTLULUĞUNA KAPILMAYIN'

Uyuşturucu konusunda aileleri ve gençleri uyaran Vali Kemal Çeber: 'Bu hususta toplumumuzun duyarlı olması lazım. Bu projede bu farkındalığı yaratmaya yönelik bir projedir. Bütün gençlerimizi ve ailelerini bu Eğitim TIR'ını ziyarete bekliyoruz. Gençlerimizi bir kez uyarmak istiyorum. Sakın uyuşturucunun geçici mutluluğuna kapılmayın. Bu geçici bir mutluluktur. Burada uyuşturucu kullanan kişilerin hangi aşamalardan geçtiğini ve neler yaşadığını gözlemleyebilirsiniz. Ailelerimizi de uyarıyoruz. Evlatlarınıza yakın olun ve onları yakından takip edin ki uyuşturucu ağına düşmesinler' ifadelerini kullandı.

Narkotik Eğitim TIR'ının içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonundaki 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı görsellerle anlatılıyor.

Editör: Haber Merkezi