Rizeli Sporcular Gururlandırdı Rizeli Sporcular Gururlandırdı

Vali Çeber mesajında şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yılını kutlamanın mutluluğunu, hep birlikte yaşıyoruz. Yeni bir dönemin başlangıcı olan ve devletimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, milli egemenliğimiz açısından önemli bir tarihtir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı; 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' parolasıyla ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.

Milli iradenin hayat bulduğu 23 Nisan günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş ve dünyada çocuklara armağan edilen tek ve evrensel bayram olma özelliğini taşımaktadır. Buda Başkomutan Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük ifadesidir.

Sevgili çocuklar; topyekûn verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başaran ülkemiz, bugün her alanda kalkınan ve gelişen, çağdaş ülkelerle rekabet eden saygın ve istikrarın sembolü bir ülke haline gelmiştir. Bundan sonra büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirebilmesi için en iyi şekilde kendinizi yetiştirmelisiniz. Sizler Türk Milleti'nin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.'

Editör: Haber Merkezi