ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor! ÇAYKUR’da Başvurular Yarın Başlıyor!

Vali Çeber mesajında şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan etmiş kahraman ecdadımızın büyük hatırasına olan saygımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyet'in 96. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz.

Yüce devlet geleneğimize yakışır bir gelecek inşa etmek için ilhamını şanlı tarihimizden alan bu millet, üstün cesareti, azmi ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini kurtuluş mücadelesiyle atmıştır.

Cumhuriyet, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 29 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. ' sözleriyle ilan olunmuştur.

Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyet, aydınlık geleceğin, onurlu bir hayatın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesidir. Cumhuriyet, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkanları yine milletin yararına kullanan bir çağdaşlaşma atılımıdır. Türkiye Cumhuriyeti, gücünü milletimizin ortak iradesinden alarak çok önemli mesafeler kat etmiş, her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir.

Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmak, hayatın her alanında ülkemizi yüceltmek adına aynı azimle ve vatana adanmış bir ruhla çalışmak tarihi ve milli sorumluluğumuzdur.

Her türlü zorluk karşısında yılmadan, imanla, inandığı ülküler etrafında birleşerek İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan Aziz Milletimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak Cumhuriyete ve milli değerlerimize sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Rizeli Hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.'

Editör: Haber Merkezi