Vali Çeber'in mesajında şu ifadeler yer aldı:

Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu Ardeşen'de 23 Nisan Coşkusu

'Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız; kültürümüz ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dinleyen, makamın temsil ettiği özellikten faydalanarak çözüm yolları gösteren ilk kapıdır.

Devletimizin vatandaşla buluşma noktasında Muhtarlarımız, vatandaşa dokunan en sıcak el ve güler yüz olup kamu ile arasında köprü vazifesi görmektedir. Hem devleti hem de milleti temsil etme gibi önemli bir sorumluluğu üstlenmişlerdir. Muhtarlarımız bulundukları mahalle ve köylerde iyi günde de kötü günde de her daim halkının yanında ve hizmetindedir.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen Muhtarlık, vatanımızın en ücra köşesine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşımaktadır. Vatandaşlarımız tarafından seçimle seçilen Muhtarlarımız, halkının hem güvenini hem de sevgisini temsil etmektedir.

Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık kurumunun kurulduğu gün olan 19 Ekim 1929'un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren 'Muhtarlar Günü' olarak ilan edilmiştir.

Şehrimizde görev yapmış olup ebediyete intikal eden Muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, geçmişte muhtar olarak halkına hizmet etmiş olan Muhtarlarımıza sağlık ve huzur diliyorum. Halen aktif görevde bulunan değerli Muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerde üstün başarılar dileyerek 'Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.'

Editör: Haber Merkezi