Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Ersin Yazıcı, Ahiliğin sevgi, kardeşlik ve dayanışma kurallarını benimseyen milletimize has bir kültür olduğunu ifade etti.

Ahilik kültürünün insanı insan yapan değerlerden bir tanesi olduğunu belirten Vali Yazıcı, 'Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. Bu kültür o kadar önemlidir ki, dürüstlüğü, çalışkanlığı, kardeşliği bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur.' dedi.

KARDEŞLİK VE HOŞGÖRÜNÜN MERKEZİ: RİZE
Ahilik kültürünün nesilden nesile aktarılarak yaşatılması gerektiğini kaydeden Vali Yazıcı, 'Ahilik Teşkilatı millet olmamızı, devlet olmamızı temin ve tesis eden önemli değerlerimizdendir. Yıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkarlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar Ahilik ilkelerini yaşatma gayreti içerisindedirler. Bunun yanında yaptıkları sosyal çalışmalar ilimizin huzuru için gösterdikleri gayret ile tüm halkımıza hizmetlerini sürdürmektedirler. 'dedi.

BİRLİĞİN VE TOPLUMSAL HUZURUN YAYGINLAŞMASINA ÖNCÜLÜK EDİYOR
Ahiliğin Anadolu'da kardeşliğin, birliğin ve toplumsal huzurun sağlanmasına öncülük ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, ' Rizeli hemşehrilerimizin bu değerli mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını diler, Ahilik haftasının, başta esnaflarımız olmak üzere Rize'mize hayırlar, bereketler, bol ve helal kazanç getirmesine vesile olmasını diliyorum. 'dedi.

Editör: Haber Merkezi