Emniyet Müdürü Verdi'yi şehit ettikten sonra polis memuru Yiğit Can Köksal tarafında vurulan sanık polis İsmal Hakkı S.'nin, cep telefonunu göstererek, 'Canlı yayındayım teslim oluyorum' diye bağırdığı belirtildi. Katil zanlısı polis İsmal Hakkı S., teslim olduktan sonra bazı polisler tarafından tekmelendiği görüldü.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi öldüren, personel müdürü Ercan Polat ve polis memuru Yiğitcan Köksal'ı yaralayan İsmal Hakkı S.'nin teslim oluş anı emniyet müdürlüğünün koridorundaki güvenlik kamerasınca saniye saniye kayıt altına alındı.

Emniyet müdürüne iki el ateş ettiği belirlenen zanlının cep telefonunu ve silahını göstererek, teslim oldu. Bu sırada arkasından yaklaşan polis memuru Zekiye Şimşek, zanlıyı ensesinden iterek yere yatırdığı görüldü. Teslim olan İsmal Hakkı S.'ye bazı polislerin vurduğu görüntülerde yer aldı.

Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek Rize’de Uçuş Gösterisi Düzenlenecek

POLİS KAMERASI ÇEKİM YAPMIŞ

Olayın hemen ardından foto film şubesine bağlı kameranın emniyet kordorlarında kayıt yaptığı da ortaya çıktı. Görüntüde yere yatırılan ve ters kelepçelenen sanık polis de yer aldı. Ayrıca olay yerinde yapılan incelemelerde görüntüye yansıdı.

SANIK POLİS ADLİ TIP KURUMU'NA SEVK EDİLMİŞTİ

Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta görülen duruşmada sanık polis memuru ifade verdikten sonra özel kalemde görevli polislerin ifadesi alınmıştı. Sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belrlenmesi için Adl Tıp Kurumu'na sevkne karar veren mahkeme, emniyet müdürünün eşi ve kızının görgüye dayalı bilgisi olmadığı gerekçesiyle dinlenmesine gerek olmadığına hükmetmişti.

Kaynak: Habertürk

Editör: Haber Merkezi