Yazıcı beraberinde AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile birlikte Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (RESOB) ziyaret etti. Yazıcı ve beraberindekileri RESOB Başkanı Güven Aksoy, esnaf oda başkanları ve çalışanlar karşıladı.

Yazıcı burada yaptığı konuşmada pandeminin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de önemli ölçüde etkilediğini belirterek, 'Bu süreçten en çok etkilenen kesiminde esnaf dediğimiz ticari hayatın kılcal damarları olan kesimdir. Kılcal damarların hasar görmesi demek giderek atar damarları da etkilemektedir. Ekonomi her şeydir. İstihdamın, üretimin, yatırımın temelini teşkil eder. Ülkemizde proje çok fakat kaynaklarımız sınırlıdır. Pandemi dolayısıyla imkanlarımızda daralma oldu. Para politikalarıyla bu ekonomik sorunları çözmeye, Türkiye'nin ekonomik hayatını rahatlatmaya çalışıyoruz. Dünya genelinde döviz inip çıkıyor. Bir düzen kurulmuş bizim bu düzeni değiştirmemiz mümkün değil. Uzmanlar bu konuda takip ederek çalışmalar yapıyor. Bizde dikkatli olmalıyız. Biz birlik oldukça aynı pencereden aynı noktadan baktıkça aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Ama bütün bunlar kazandıklarımızı görmemezliğe yol açarsa ülkeye zarar veririz. Doğru bulduklarımıza destek verip doğru görmediklerimizi de uygun yöntemlerle gerekli yerlere iletmeliyiz' dedi.

Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı

'Asgari Ücretin Toplumu Memnun Edecek Bir Rakam Olacağına İnanıyorum'
Küçük esnafın sosyal dokunun en önemli unsuru olduğuna dikkat çeken Yazıcı, 'Mahalledeki anahtarcı, şarküteri, bakkal, berber ve benzeri esnafımız o mahallenin muteberidir. Anahtarını emanet ettiğin, veresiye aldığın yerlerdir. Rahmetli Turgut Özal onlara toplumun orta direği derdi. Orta direk zayıflarsa çatıyı etkiler. Bu anlamda sorunların farkındayız. İnşallah sorunlara çözüm üreteceğiz. Ülkemizde bunların yanında birde işsizlik sorunu var. Kısmen düşse de halen yüksek oranda işsizlik var. Yüzde 12 olan rakam 11,5'e düşmüştür. Önemli bir sorunumuzdur. Çalışanların asgari ücret durumu var. Bugünlerde onun üzerinde çalışıyoruz. Toplumu memnun edecek bir rakam olacağına inanıyorum. Öte taraftan da çalışanı istihdam edene de yansıması var. Tüm bu dengeleri gözetmek zorundayız' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi