Emekli öğretmen olan Yazar Mehmet Yazıcı memleketinin Rize olduğunu belirterek, 'Öğretmenlik hayatım İzmir'de geçti. Emekli olduktan sonra ilahiyat fakültesi hocalarımızın isteğiyle 'Unutulmayan Anılar' kitabımı yazdım. Din eğitiminde yaşanan aksaklıklar eksiklikleri ve bir takım hataları kaleme aldım. Kısa zamanda bu kitabımın birinci baskısı tükendi. 2'inci kitabım ise bir aşk romanıdır. İsmi 'Yakılmayan Mektuplar' olan kitabım için şu an Japonya'da tercümesi yapılarak satışa çıkmıştır. Bu kitabımın da ilk baskısı satıldı bitti' dedi.

Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu

KİTABINDA MİLLİYETÇİ, DEVRİMCİ VE İSLAMCI BİR GENCİN HİKAYESİNE YER VERDİ

Üçüncü kitabına 'Kayıp Nesil' adını verdiğini söyleyen Yazar Yazıcı, 'Bu da önemli bir çalışmadır. Fırat Çakıroğlu benim öğrencimdi. Fırat bir cinayete kurban gitti. 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası sonrası Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli öğrencimiz PKK lıar tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Öğrencim şehit olmuştur. Kitabımda bu olaylara değindim. Hatta 1940'tan bu güne kadar gelen nesil için bu kitabı yazdım. ABD ile 1947-1948-1949 yıllarında üç anlaşma yaptık. İsmet İnönü tarafından yapılan bu ekonomik, askeri ve eğitim antlaşmaları bizleri bir torbanın içine koyarak Amerika'nın kucağına bırakmıştır. 1949 yılından günümüze kadar Amerika'nın istemediği bir hükümet Türkiye'de görev yapamamıştır. Bu kitabımda bu konuları araştırmalarımı kaleme aldım. Kitap içinde üç tane tipleme vardır. Biri milliyetçi bir gencimiz devrimci, biride İslamcı bir gencimiz var. Bunların üçünün de siyasi görüşü ayrı fakat ortak paydası vatandır. Bu kitabın içinde geçenler gerçek yaşanan olaylardan alıntı yapılarak kaleme alınmıştır. Kitapta ismi geçen bu üç kişi benim arkadaşlarımdır. Onlarla yaşanan gerçek hikayeleri kitapta okuyucularıma yansıttık' dedi.

'EMİNİM Kİ İLERLEYEN YILLARDA DAHA FAZLA KATILIM OLACAK'

Dört eseri olduğunu vurgulayan Yazıcı, '4'üncü eserimde ise 'Gölgemden Yansıyanlar ismi ile şiirlerimden oluşmaktadır. Ayrıca içinde deneme yazılarıma yer verdim. Şu an Rize Kitap fuarındayım. Rizelilerin ilgisi beni çok mutlu etti. İzmir'de ki TÜYAP Fuarı daha büyük ve geniş kitlelere ulaşmaktadır. Fakat Rize'de bu yıl ikincisi yapıldı. Eminim ki ilerleyen yıllarda daha fazla katılım ve talep olacaktır. Bu bir alışma ve alışkanlık sürecidir. Rize kitap okuyor' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi