Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu

Rize Barosu, stajını tamamlayan avukatlara ruhsatlarını vermek üzere özel bir otelin konferans salonunda ant içme töreni düzenledi. Törene Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Sekücü, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ile çok sayıda adli yargı mensubu ve genç avukatların yakınları katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Rize Barosu Başkanı Av. Ümit Peçe, 'Baro Başkanımızın yeniden ilimizi ziyaret etmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Türkiye Barolar Birliği artık siyasi tartışmaların tarafı olmaktan uzak, mesleğin ve meslektaşların sorunlarına odaklanmış, kurumlarla iyi ilişkeler içerisinde sorunlarını çözen bir mekanizma haline gelmiştir. Mesleğimizle ilgili birçok sorun Barolar Birliği'nin aktif müdahalesi ile çözülmüştür. Türkiye Barolar Birliği sadece avukatların yanında değil, adına yakışır bir şekilde ülkesinin ve milletinin yanında olmuştur. Başta Barış Pınarı Harekatı olmak üzere milletçe tek vücut olduğumuz meselelerde ortaya koyduğu iradeyle milletimizin yanında yer almıştır. Nicelik olarak az olsa da nitelik olarak önemli bir baro olan Rize Barosu'nun desteğinin sizlerle olduğunu belirtmek isterim. Stajyerlerimiz ciddi bir eğitim aldı. İletişimlerini geliştirdiler. Mesleki donanımları artırmak adına seminerler verdik' dedi.

Törenin açılışında törene katılanlara hitap eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Rize'nin doğa harikası güzelliği karşısında duyduğu hayranlığı dile getirdi. Meslektaşlarına seslendiği konuşmasında, mesleklerine karşı duydukları heyecanın hiç bitmemesi gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, 'Bugün eğitim sürecini başarı ile tamamlayarak avukat olmaya hak kazanmış yeni meslektaşlarımızın heyecanını paylaşıyoruz. Kendilerini yürekten kutluyor ve gösterdikleri çaba nedeniyle tebrik ediyorum. Geleceğe umutla bakan kişiler çalışır; geleceğe iyimserlikle bakanlar ise rahattır ve çalışma gereği duymaz. Sizler umudunuzu hiç yitirmeyin, geleceğe umutla bakmanızı engelleyenlerden uzak durun.Genç meslektaşlarım gözlerinizdeki umut ışığı sönerse çok üzülürüm' dedi.

Stajını tamamlayan genç avukatların ant içme töreninde konuşma yapan Rize Valisi Kemal Çeber, 'Genç avukatlarımızın yıllarca verdikleri emeğin neticesini alarak avukatlık unvanına kavuştukları bu mutlu günde ,dost meclisinde bulunuyoruz. Bizlerin nezdinde bazı mesleklerin saygınlığı ve güvenilirliği vardır, avukatlık mesleği de bu mesleklerden biridir. Sizler özel bir mesleğin, özel mensuplarısınız. Bu onurlu unvan, size aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk yüklemektedir. Bundan böyle sizin her davranışınız, her sözünüz, mesleğinizle birlikte anılacak ve itibar görecektir. Bu nedenle, eylem ve söylemlerinizde, bugünden itibaren daha dikkatli ve bir hukukçu olmanın sorumluluğu ile davranmalısınız. Bugün mesleğinize ilk adımı atarken sizlerin büyük bir azimle vatana, millete, bayrağımıza ve toplumumuza hayırlı işlerde bulunacağınıza sonsuz güveniyoruz. Genç avukatlarımız bu günlere gelirken bu uğurda fedakarlıklar gösteren , onlara var gücüyle destek olan anne, baba ve yakınlarını da ayrıca tebrik ediyorum. Sizleri canı gönülden kutluyorum ve sizlere başarılı, mutlu bir mesleki gelecek diliyorum' diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, aralarında kızı Beyza Metin'in de bulunduğu 10 stajyer avukatın mesleklerinde başarılı olmalarını temenni ederek, 'Ülkemizde ideolojik olarak herkes bir bilgiye sahip olabilir. Herkes kendi içerisindeki algısını karşı tarafa empoze etmeye çalışıyor. Oysa ki bunu yapmasak ve birbirimize kendi içimizdeki algımızla saygı duysak hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Hangi görüşte olursak olalım bu vatanı seviyorsak gayretlerimiz bu yönde olduğu müddetçe de bu vatan kazanacak, hepimiz kazanacağız. Bu duygularla genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sayın Başkan Feyzioğlu'na da Rize için yaptığı iltifatlara çok teşekkür ediyorum. Kendilerini her zaman Rize'ye bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan avukatlar, cübbelerini giyerek ant içtiler. Ant içen avukatlara, 'Avukatlık Ruhsatnameleri' Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Rize Barosu Yönetim Kurulu tarafından takdim edildi. Ant içme töreni fotoğraf çekimleriyle son buldu.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi