Spor Toto Süper Lig'de ilk devreyi tek galibiyet alarak 12 puan ile son sırada tamamlayan Çaykur Rizesor, ikinci devre ile birlikte yükselişe geçti. Geride kalan 9 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Karadeniz temsilcisi bu süreçte 22 puan toplayarak milli takım arasına ligde 8'inci sırada girdi.

BAL'da Rize Fırtınası BAL'da Rize Fırtınası

Devre arası transfer döneminde kadrosuna 8 yeni futbolcu takviye eden Çaykur Rizespor'da yeni transferlerin takıma katkısı dikkat çekiyor. Yeşil mavililerin 9 haftalık süreçte kaydettiği 18 golün 8'ine yeni transferler imza attı. Sol bek mevkisinde görev alan Dario Melnjak takımın sürpriz golcüsü olarak ön plana çıktı ve 3 gol kaydetti. Melnjak'ın yanı sıra takıma devre arasında katılan Aatif Chahechouhe ile Prejuce Nakoulma 2, Okechukwu Azubuike ise 1 kez gol sevinci yaşadı. İkinci devrede geride kalan maçlarda takım olarak 10 asist yapan Çaykur Rizespor'da bu 10 asistin 3'ünü yeni transferler kaydetti.

Çaykur Rizespor'da ikinci devrede geride kalan 9 haftada yeni transferlerden genç kaleci Zafer Görgen dışında bütün futbolcular süre aldı. Mohamed Aborhoun en fazla süre alan futbolcu olurken Abarhoun'u Chidozie Awaziem, Okechukwu Azubuike ve Aatif Chahechouhe takip etti.

Editör: Haber Merkezi