Çaykur Rizesporlu Sporculara Milli Davet Çaykur Rizesporlu Sporculara Milli Davet

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla ilki 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin 2018-2019 yılı çalışmalarının 1. Aşaması Rize Merkez ve ilçelerde 26 Ekim 07 Kasım 2018 tarihleri arasında başarı ile gerçekleştirildi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik açıklamasında ' İl ve İlçelerimiz bazında 2836 İlköğretim 3. sınıf öğrencimiz bilimselliği uluslararası standartlara kabul görmüş …. Sportif teste tabi tutuldu. Bu yapılan sportif testlerin tüm veriler elektronik ortamda anında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın oluşturduğu merkez toplanıyor. Tüm Türkiye'de yapılan taramaların gerçekleştirmesinin akabinde Üniversitelerin alanında uzman değerli öğretim görevleri tarafından değerlendirilerek yetenekli çocuklarımız seçilerek projenin 2. Aşamasına dahil oluyorlar bu proje artık Türk sporunda tesadüflere yer bırakılmayacak, yetenekler kaybolmayacak ve Türk sporu yeni yeteneklere bilimsel yöntemlerle kavuşacak, bu projenin ilimizde gerçekleştirilmesi aşamasında büyük gayret gösteren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerine, Spor ilçe müdürlerimize, Beden eğitimi öğretmenlerimize ve kurumumuz antrenörlerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum ' dedi.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu tarafından 2. Aşamaya seçilen yetenekli sporcu öğrenciler Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri nezaretin de çalışmalarına yıl boyu devam edecekler.


Editör: Haber Merkezi