Yeniden Refah Partisi Rize Merkez İlçe 1. Olağan Genel Kurulu, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapıldı. Kurucu Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik başkanlığında tek listeyle gidilen kongrede Özçelik, başkanlığa seçildi.

Rize Merkez İlçe 1. Olağan Genel Kuruluna, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Çolak ve Mehmet Altınöz, Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Karadeniz Bölgesi İl Başkanları, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Zahid Tokgöz, Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Arıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, stk temsilcileri, partililer, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Rize Merkez İlçe Başkanı Ensar Özçelik, programın açılış konuşmasını yaptı. Özçelik, ikinci 40 yıllık yürüyüşü başlattıklarını ifade ederek, Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan'ın heyecan, heyecan dediğini kendisinde ise çok fazla heyecan bulunduğunu kaydederek, 'Bugün, Rize'mize, ülkemize ve tüm insanlığa hizmet etmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Yolumuzun uzun, imtihanımızın da zor olacağının bilincindeyiz. Lakin 40 yaşında bir yiğit olan adına yakışır tavır ve davranışları sergileyen bir lidere sahip olmanın avantaj ve gururunu yaşıyoruz. Uzun yıllar ülkemize en iyi hizmeti vermek için çalışacağından eminiz. Bizde Rize'mize layık olmak ve hak ettiği yere ilimizi taşıyabilmek adına teşkilat görevlisi kardeşlerimizle güzel işler yapmak peşindeyiz. Kongremizin Rize'mize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum ' dedi.

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, yaptığı konuşmada, Rize Merkez İlçe Kongresinin Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan Beyin katıldığı ilk kongre olduğunu ve bunun Rize'ye verdiği değeri ortaya koyduğunu belirterek, ' Bu kongremiz Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımızın katılımlarıyla yapmış olduğu ilk kongre olması hasebiyle çok önem arz etmektedir. Genel başkanımız ilk startı Rize'den vermiştir. Bunun anlamı, manası vardır. Çok yoğun programları arasında bizim davetimizi kabul edip programımıza katılması bizlere verdiği değeri ortaya koymuş ve bizleri haliyle onurlandırmıştır. Bizlerde buradan genel başkanımızın bu teveccühüne karşılık davamıza yakışır üstün ve başarılı çalışmalarımızda buna layık olmanın sözünü veriyoruz' dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak ise, Erbakan Hocaya ve Yeni Zelanda da cami saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyip İslam Alemine başsağlığında bulunarak başladığı konuşmasında, 'Erbakan Hocam şunu söylerdi. Bir yerde bir terör varsa arkasında İsrail vardır. Bu kesinlikle böyledir. Dünyada Amerika, İngiltere ve İsrail denilen Bermuda Şeytan Üçgeni her zaman dün olduğu gibi bugün de yarında yapacağını yapacaktır. Allah'ın izniyle biz yapacağımız gayretli çalışmalarla inşallah bunlara son vereceğiz.' dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere İslam devletlerinin sessiz kalmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Çolak, bu zulümlere dur demek ve bu zulümleri durdurmak için çok gayretli çok fazla çalışmak zorunda olduklarını ifade etti.

Yeniden Refah Partisi'nin gelişigüzel bir parti kurulma hevesiyle kurulmadığını ve bir sevda uğruna, bir gaye uğruna, bir ihtiyaç uğruna kurulduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Çolak, 'Dünyada ve Türkiye'de kanunlar değişti. Siyasi partiler yasaları değişti. Başkanlık sistemi getirildi. Tek başına iktidarlar gelmedi mi, devam etmiyor mu? Ama değişmeyen bir adres var başarının adresi o da Refah Partisi. Allah rızası için soruyorum 11 ayda işçiye, memura, köylüye, dula, yetime, Bağkurluya yüzde yüzün üzerinde veren başka bir iktidar var mı? Çalışarak, gayret göstererek yine bu iktidar bizim olacaktır' şeklinde konuştu.

Rize Merkez İlçe Olağan Genel Kurulu Fatih Erbakan'ın katıldığı ilk genel kurul olurken, Erbakan, konuşmasına partililere yönelik 'Milli Görüşçüler' ve 'ikinci kırk yılın kahramanları' ifadelerini kullanarak salonu selamlayarak başladı.

'BİZLER MALUM ÜLKELERİN BÜYÜKELÇİLERİYLE, KONSOLOSLARIYLA GİZLİ GÖRÜŞMELER YAPARAK YOLA ÇIKMADIK'

Yeniden Refah Partisi Kurucu Genel Başkanı olarak ilk katıldığı kongrenin Rize Merkez İlçe Kongresi olduğunu kaydeden Dr. Fatih Erbakan, 'Bugün Rize tarihi günlerinden bir tanesini yaşıyor. Yeniden Refah Partimizin Rize'deki ilk kongresi gerçekleştiriliyor. Yeniden Refah Partimizin Kurucu Genel Başkanı olan bendenizin katılmış olduğu ilk kongreyi de burada yaşamış oluyoruz. Besmelemizi Rize'den çektik. İnşallah bu Rize'de en büyük zaferlerin habercisi ve müjdecisi olur. Bu ilk besmelemizin buradan çekilmesi Rize'deki en büyük zaferlerimize inşallah vesile olur. En büyük zaferlere, en büyük muvaffakiyetlere son derece yakın olduğumuzu şu mükemmel atmosfer, şu salondaki görüntü zaten gösteriyor. Şu salona bakınca diyorum ki ey dış güçler, ey ırkçı emperyalizm, ey zalimler işte Rize, işte Yeniden Refah, işte Milli Görüş. Bizler hiçbir zaman kısa yoldan makam, mevki ve koltuk elde etme peşinde olmadık. Bendenizde buradaki dava arkadaşlarım da kısa yoldan makam mevki koltuk elde etmenin peşinde olsalardı bugün o elde etmek istediklerini çoktan elde etmiş olurlardı. Bizler sırtımızı dış güçlere yaslayarak yola çıkmadık, bizler sırtımızı holdinglere, sermayeye yaslayarak yola çıkmadık. Bizler malum ülkelerin büyükelçileriyle, konsoloslarıyla gizli görüşmeler yaparak yola çıkmadık. Bizler holding patronlarıyla, küresel sermayeyle anlaşarak yola çıkmadık. Biz önce Cenabı Allah'a sonra da bu necip millete güvenerek yola çıktık. Biz sırtımızı dış güçlere, biz sırtımızı holdinglere, biz sırtımızı malum ülkelerin büyükelçilerine değil Eyüp El Ensari hazretlerine, Sultan Abdülhamit hazretlerine, Hacı Bayramı Veli hazretlerine, Erbakan Hocamıza yaslayarak yola çıktık.' dedi.

'SIRTIMIZI MÜBAREK İNSANLARA DAYADIĞIMIZDAN SIRTIMIZ YERE GELMEYECEKTİR'

23 Kasım 2018'de Yeniden Refah Partisi'ni kurduklarını belirten Dr. Erbakan, '23 Kasım'da Ankara'da Hacı Bayram Veli hazretlerinin dizinin dibinde duamızı yaparak yola çıktık. 24 Kasım'da İstanbul'da Eyyüp El Ensari hazretlerinin dizinin dibinde startımızı yaptık. Arkasından cennet mekan Sultan Abdülhamit Han hazretlerinin dizinin dibine gittik himmet istedik duamızı yaptık. Arkasından da Milli Görüş hareketinin manisi, yegane liderimiz Erbakan Hocamızın dizinin dibine gittik duamızı yaptık ve besmelelerle, dualarla, salavatlarla bu yola çıktık. Biz sırtımızı bu mübareklere yasladığımız için bizim sırtımız Allah'ın izniyle asla yere gelmeyecektir. Yeniden Refah Partisi'nin kurulmasıyla su göründü teyemmüm bozuldu. Erbakan Hocamızın da ifade ettiği gibi Refah Partisi ve diğerleri, diğerleri ve diğerleri sözü bir kez daha gerçek oldu.' diye konuştu.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

'ÜLKEMİZ EKONOMİ BEKASI TEHDİT ALTINDA'

Erbakan, Yeniden Refah Partisinin milletin maddi ve manevi sıkıntılarından kurtuluş reçetesi olduğunu savunarak, Yeniden Refah Partisinin dünya siyonizm mikrobunun tek antibiyotiği olduğunu ifade etti. Ülke olarak 31 Mart Pazar günü yerel seçimlere gidileceğini hatırlatan Genel Başkan Erbakan, bir takım değerlendirmeler ve iktidara yapıcı uyarılarda bulunmak zorunda olduklarını kaydederek, 'Bizler burada yapacağımız ve bugüne kadar yaptığımız bütün uyarılarımızı dost acı söyler prensibine dayanarak yapıyoruz. Bizler ülkemiz için, milletimizin selameti için uyarı vazifemizi, iktidarda bulunan kardeşlerimiz için de kardeşlik vazifemizi yapıyoruz. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye'de alışılagelmiş muhalefet anlayışında olduğu gibi iktidarın yanlışına, hatasına sevinen bir anlayışla hareket etmiyoruz. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak bu iktidar hata yapsın ki biz buradan kendimize pay çıkaralım anlayışıyla hareket emiyoruz. Çünkü bizler her zaman ifade ettiğimiz gibi Yeniden Refah Partisi olarak yıkmak için değil yapmak için geliyoruz Biz Türkiye'de alışılagelmiş muhalefet anlayışında olduğu gibi bu mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun anlayışında değil milletimizin, ülkemizin sorunları çözülsün de kim çözerse çözsün anlayışıyla siyaset yapıyoruz. Biz kavga etmek için değil milletimizin derdine derman olmak için geliyoruz. Bütün uyarılarımızı ve siyasetimizi de bu temel prensipler üzerine kuruyoruz. 31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken içinde bulunduğumuz günlerde ve çok uzun zamandan beri beka probleminden bahsediliyor. Ülkemizin bekasını korumaktan bahsediliyor. Sürekli olarak seçim meydanlarında beka sorunu dile getiriliyor. Gece gündüz millet olarak ülke olarak beka ile yatıyor beka ile kalkıyoruz. Evet ülkemizin bekası elbette ki son derece önemlidir ancak bir ülkenin bekası sadece terörle, teröristle mücadele etmek demek değildir, bir ülkenin bekası sadece sınır ötesi operasyon yapmak demek değildir, bir ülkenin bekası sadece sınır güvenliğini temin etmek demek değildir. Ülkeler için ve Türkiye'miz için çok hayati diğer bir konu da vardır ki onun adı da ülkenin ekonomik bekası konusudur. Bir ülkenin ekonomik bekası muhafaza edilemezse, ekonomik bekası elden giderse o ülkenin siyasi bekası da elden gider Allah muhafaza buyursun. Bekamız çok önemli ancak bekamızın en önemli unsurlarından olan ekonomik bağımsızlığımız, ekonomik gücümüz, ekonomik bekamız ne durumda bunun değerlendirilmesinin mutlaka yapılması gerek. Eğer bir ülkede ekonomik işgal olursa, bir ülkede Allah vermesin ekonomik iflas olursa o ülkenin bekası falan kalmaz ekonomik iflas ve işgal noktasında egemenliğiniz bağımsızlığınız bile elden gider.' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi