CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, video mesaj yoluyla katılım sağladığı toplantıda sporun sürdürülebilirliğinin gerekliliği ve hayatın bir parçası olduğunda son derece güzel sonuçlar elde edebileceğini vurguladı. CHP Spor Kurulu Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yıldım Kaya da 'Sporu yeniden sevmek ve sevdirmek için, Spor Kurulu olarak sokak sokak mahalle mahalle çalışmalara hazırız' dedi .

SPOR BİRLİĞİMİZE KÖPRÜ OLSUN

CHP Genel Merkezi Spor Üst Kurulu Yürütme Üyesi olan Nilay Ateşoğulları ise 'Günümüzde spor kişisel ve toplumsal sağlığı koruyucu ve geliştirici nitelikleriyle önemli bir hizmet sektörü olarak kabul edilmektedir. Sporun ulusal ve uluslararası politikaları geliştirmek, bölgesel gelişime ve ekonomik kalkınmaya pozitif etkileri vardır. Ayrıca Sporun birleştirici ve eğitici gücünden faydalanarak toplum sağlığı ve güvenliği açısından hızlı adımlar atabiliriz' dedi.

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

Spor Kurulu olarak, toplum sağlığı ve güvenliğine sporla farkındalık yaratmak istediklerini belirten Ateşoğulları, CHP Spor Kurulu olarak belirledikleri, Yerel Yönetimler için hazırladıkları spor politikalarının ana hedeflerini şu şekilde özetledi:

'Kitle Sporunu Yaygınlaştıracağız, Bölgesel Spor Altyapısını Güçlendireceğiz, Spor Tesislerini Yaygınlaştıracağız, Spor Kulüpleri ve Okul Sporlarını Destekleyeceğiz, Engelli Yurttaşlarımızın Spor Yapmalarının ve İzlemelerinin Önündeki Tüm Engellerin Kaldıracağız, Başarılı Sporcuları ve Antrenörleri Ödüllendireceğiz, Spor Eğitiminin Kalitesinin Arttıracağız, Sporcularımızın Ulusal ve Uluslararası Spor Etkinliklerine katılımını ve etkinlikleri destekleyeceğiz'

CHP Rize İl Başkanı, İlçe Başkanları, yerel yönetim adaylarının, spor çevrelerinin, spor STK'larının ve medya mensuplarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda CHP'nin yerel yönetimlerdeki spor politikaları broşürü sunuldu.

Editör: Haber Merkezi