Doğu Karadeniz doğal güzellikleri ile artık bir çok turistin keşfetmeye doyamadığı bir çok alana sahip.
Rize'nin İkizdere ilçesi ise tarihi ve kültürel değerleri yanında muhteşem manzarası ile görenleri büyülüyor. İlçe merkezini saran yem yeşil ağaç dokusu ilçeye ayrı bir güzellik katmış durumda.

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

RİZE'DE AYDER GİBİ BİR ÇOK YER KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR
Drone Pilotu, Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Aytekin Kalender, Rize ilinin özellikle Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yeşilin her tonunun görülebileceğini dile getirerek; 'Rize ili Türkiye'de hiçbir ilde olmadığı kadar doğa güzelliklerine sahip. İçerisinde bir çok değerli turizm destinasyon alanlarını barındırıyor. Özellikle beş yıldır yapılan çalışmalarla bölge adeta keşfedilmeyi bekliyor. Ayder Yaylası ile adını duyuran ilimiz, içerisinde bir çok Ayder gibi markası bulunuyor ve keşfedilmeyi bekliyor. Pokut Yaylası, Petran Yaylası, Elevit Yaylası ve Anzer Yaylası mutlaka doğa severler tarafından görülmeli' diyerek doğa severlere önerilerde bulundu.

BÖLGE HUZUR VE SAĞLIK VAAD EDİYOR
İkizdere ilçesi turizm konusunda bir çok alana sahip olduğunu vurgulayan Kalender; 'Kültür, doğa, deniz ve gastronomi turizminin bir arada bulunabileceği özle bir şehir Rize. Çamlıhemşin ve İkizdere ilçeleri bölgenin en güzel mekanlarına sahip. Geçtiğimiz günlerde havadan görüntülediğimiz İkizdere ilçesi yemyeşil bitki örtüsü ile adeta ilçeyi sardığını gördük. Bu bölgede Nisan ayı ile Ekim ayı aralarında yaşayan insanlar yaşlanmayacağını düşünüyorum. Bölge havası suyu ile insana adeta huzur ve sağlık vaat ediyor. İkizdere ilçesinde bulunan Ridos Termal Hotel şifalı suyu ile bir çok hastalığa deva. Doğa severlere önerim her yıl tatilinizi geçirmek için bölgemizde en az bir hafta planınızı yapın. Turizm cenneti Rize yeşilin her tonu ile kollarını açmış yerli ve yabancı turistleri bekliyor' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi