Gazeteci Aytekin Kalender ve Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Personeli Bayram Yığcı, Çanakkale ziyaretinde Rize eski Vali Yardımcısı Turan Yılmaz'ı ziyaret etti.

2016 Aralık ayında Rize Vali Yardımcılığı görevinden Eceabat Kaymakamlığına atanan Turan Yılmaz, Rize'de vali yardımcısı olarak görev yaptığı sürede, turizmle ve Rize'nin tanımıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, 'Rize'de sektör temsilcileri ile yapmış olduğumuz çalışmalar bana Çanakkale'de büyük bir tecrübe oldu. Rize bir doğa cennetidir. Çanakkale de Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı bir yerdir. Yüz binlerce ecdadın gelerek vatanını savunduğu yerdir. Burası her sene milyonlarca insanın manevi duygularla geldiği, şehitlerimizi ziyaret ettiği bir bölgedir. Çanakkale denilince zaten herkesin yüreği titriyor. Biz de buraya gelen ziyaretçileri en iyi ve en rahat nasıl hissederler diye çalışmalarımızı yapıyoruz. Çanakkale savaşının yapıldığı yarımadanın dışında, şehir 5 bin yıllık tarihe sahiptir. Kazdağları, Troya, Assos, Gökçeada, Bozcaada gibi zenginliklerimiz var. Tanıtım faaliyetlerinde yapılması gerekenleri ve turizmde nasıl hareket edileceğini Rize'de tecrübe edinmiştik. Burada da bunu devam ettirmeye çalışıyoruz.' dedi.

YILMAZ: 'TURİZM MİLLİ BİR MESELEDİR'

Ülkemize ne kadar fazla yabancı turist çekersek o kadar da döviz elde edileceğini vurgulayan Yılmaz, 'Dolayısıyla turizm milli bir meseledir. Bu nedenle yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Valiliğimiz de bu noktada çok ciddi bir çaba sarf ediyor. Turizm altyapısı da çok önemlidir. İnsanlar geldiği zaman rahat edemez, iyi tesislerde konaklayamazsa bir daha gelmeyebilir. Ziyaret ettiği noktaların temizliğinden oralarda çalışan insanların davranışlarından, otoparklardan ve daha birçok konularda temel noktalar var. Gelen ziyaretçinin memnun olarak ayrılması gerekiyor. Sadece devletin burada yaptığı çalışmanın anlamı yok. Sektörle birlikte çalışmak gerekiyor. Çanakkale'ye gelmek isteyenlerin en az birkaç günlük plan yapmaları lazım. Hem şehitlerimizi hem de şehrin diğer turistik yerlerini görmeleri için zaman gerekiyor. Çanakkale gezmeye ve görmeye değer bir bölgedir. Özellikle ebeveynlerin çocuklarını şehitliklere götürmesini ve buradaki manevi değerleri onlara aktarmaları gerekiyor. Bu gezilerle çocuklarımız tarihimizin ve bu günlere nasıl geldiğimizin farkına varacaktır.' diye konuştu.

'RİZE'Yİ HER ZAMAN GÜZEL BİR ŞEKİLDE ANIYORUM'

Rize'de bulunduğu zamanlar güzel ve keyifli bir görev süresi olduğuna değinen Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: 'Rize'de görev yaptığım sürece Rizelilerle kaynaştık. Mesai arkadaşlarımızla birlikte iyi bir ortam oluşturduk. Elimizden geldiğince faydalı olmaya çalıştık. Rize'yi her zaman iyi hatırlayacağım. Her zaman güzel bir şekilde anıyorum. Henüz gelemedim ama ilk fırsatta yeniden Rize'yi ziyaret etmek istiyorum. Çanakkale'den tüm Rizelilere selam gönderiyorum.'

Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı! Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı!



KALENDER: ÇANAKKALE'DEN DERİN İZLERLE AYRILDIK

Çanakkale'de çok güzel bir manevi gezi yaptıklarını belirten gazetecei Aytekin Kalender, 'Bu ziyarette değerli zamanlarını ayırıp bizi ağırlayan Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, kaymakamlık çalışanı kardeşimiz Barış Yavaş, Tureb Denetmeni Olgun Yüksel, Tureb Çanakkale Şube Başkanı Cihan Müşterioglu, çok kıymetli 20 yıllık dostum abim Muzaffer Pehlevan, askerlik yaptığım subay ordu evinde beraber çalıştığım Tahsin Keskin abim ve yol arkadaşım Bayram Yiğcı'ya şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale'den derin izlerle ayrıldık. Ecdadın bu vatanı nasıl müdafa edip bu günleri bize sağladığını görmenin en kısa ve doğru yolu Çanakkale'de yaşananları görmek ve okumaktır. İnşallah yakın dönemde yeniden bu manevi şehri ziyaret etmek istiyorum. ' dedi.

TURAN YILMAZ KİMDİR?

Turan Yılmaz, Denizli'nin Acıpayam ilçesi nüfusuna kayıtlı olup 1981 Aydın doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Aydın'da tamamlayan Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu.

Yılmaz, 2004 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 28 Temmuz 2004 tarihinde Denizli Kaymakam Adayı olarak mesleğe intisap etti. Kaymakam adaylığı süresince çeşitli staj ve eğitimlerin yanı sıra Bolu'nun Dörtdivan İlçe Kaymakam Vekilliği görevinde bulunan Turan Yılmaz, 1 yıl süreyle Southampton Üniversitesi'nde 'Citizenship and Democracy' kürsüsünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamladıktan sonra 2007 Mart ayında Yozgat İli Saraykent İlçesi Kaymakamı olarak asaleten göreve başlayan Turan Yılmaz, sırasıyla Erzincan Çayırlı, Bitlis Güroymak ve Hatay Yayladağı İlçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulunduktan sonra 03.09.2014 tarihli Müşterek Kararname ile Rize Vali Yardımcılığı görevine atandı. Yılmaz, 2016 Aralık ayında Eceabat kaymakamlığı görevine atanırken şu anda kaymakamlıkla birlikte Çanakkale Vali Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Turan Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi