Hamidiye, Taşlıdere, Engindere, Müftü, Paşakuyu, Ekrem Orhon, Çamlıbel ve Atmeydanı mahallelerinde yenilenen sokaklarla birlikte aydınlatmalarda da tasarruflu LED lambalara geçilerek enerji tüketiminde asgari seviyeye inmek amaçlanıyor.

GÜNDOĞDU MEVKİİNDE 3,5 KİLOMETRELİK KISIMA LED AYDINLATMA
Taşlıdere ve Hamidiye mahallerinden geçen yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ve sahil kısmında bulunan Sevgi caddesinde büyük ölçüde aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Burada da tasarruflu dekoratif öğeler barındıran, Rize'nin sembol renkleri olan yeşil ve mavinin de kullanılmasıyla birlikte caddede vatandaşların ilgisini çeken bir görünüm oluşturuldu.
Ayrıca Hamidiye mahalle merkezi eski adıyla Gündoğdu eski belediye binasının olduğu bölümde de 400 metrelik kısımda aydınlatma direkleri yerleştirildi.

RİZE BELEDİYESİ, SOKAKLARI BAŞTAN SONA YENİLİYOR

Sokaklarda alt yapıyla birlikte kaldırım ve yolların da yenilendiği kapsamlı çalışmalar sonucunda Rize Belediyesi, aydınlatmaları da yeniliyor.Bu kapsamda Ekrem Orhon, Atmeydanı, Müftü ve Paşakuyu mahallelerinde yaklaşık olarak 2 kilometrelik kısımda aydınlatmalar LED ampullerle yenilendi.

Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini

YÜZDE 50 TASARRUF VE DAHA ÇOK IŞIK
Uzmanlar yeni LED aydınlatmalarla birlikte yüzde 50'ye yakın tasarruf sağlandığını ve eski ampullere göre LED ampullerin daha fazla aydınlatma gücüne sahip olduklarını belirttiler.

BAŞKAN KASAP, 'KAPSAMLI BİR YENİLEMEYE GİDİYORUZ'
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, şehirde kapsamlı bir çalışma süreci içerisinde olduklarını, yenilenen aydınlatmalarda özellikle tasarruflu ve aydınlatma gücü yüksek LED ampulleri tercih ettiklerini söyledi.

'ÇALIŞMALAR PROGRAM ÇERÇEVESİNDE DEVAM EDECEK'
Başkan Kasap, şehrin sembol renkleri olan yeşil ile mavinin de kullanımına özen gösterdiklerini belirterek, dekoratif aydınlatma, sokak ve cadde aydınlatmalarına belirledikleri program çerçevesinde devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi