Bugüne kadar Rize'mizde taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun, diyerek başlayalım yazımıza! Çünkü, son zamanlarda sanki geçmişin açığını kapatma gayreti seziyorum! İnşallah bu konuda yanılmıyoruz!
Birileri de eksikleri söylemesi lazım! Bu da bizim gibilere düşüyor herhalde…
Rize'mizde iş yapmak, iş yaptırmak zor zanaat gerçekten!
Hele hele bu amme hizmeti ise, iş daha da zorlaşıyor maalesef!
'Demekle de olmuyor' diyesim geliyor, fakat demeden de hiç olmuyor! Onun için söylemeye devam!
Geçen gün normal bir yağmur yağdı, trafiğimiz tıkandı, resmen gidemiyorsun! Şehrimizin eti butu ne? Başı ile sonu 1-2 km tutar! Çiçek gibi olması lazım Rize'mizin çiçek gibi… Fakat gel gör ki, çile üstüne çile!
Çaresiz bir şey var mı zamanımızda? Denizin diplerinden yollar, tren yolları yapılıyor, denizler köprülerle geçiliyor, boğazın altından yaya yolu düşünülüyor!
Düşününce ve çare arayınca neler olmaz ki…
Şu kadar bir şehirde rahat yaşayamıyoruz! Ben bunu kabul edemiyorum!
Yok Başbakanlar şehriymiş!
Ben çile üstüne çile yaşadıktan sonra şehrin Başbakanlar ve Cumhurbaşkanının şehri olmasının bir anlamı ve değeri var mı?
Duyduğumuza göre, Mayıs ayı içinde Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimize gelecekler!
Sakın şehrin trafiğini kendilerine anlatmayın, şöyle arka mahalleleri gezdirip ara sokakları göstermeyin Sayın Cumhurbaşkanımıza! Yoksa Alimallah bütün yetkilileri fırçalar ve şehrin bu durumunu bana niçin aksettirmediniz diye haklı olarak sitem eder!
Tabii ki bu işin şakasıydı! Tam tersi, Rize'mizin halini bütün çıplaklığı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmamız lazım ki, durumumuzdan haberi olsun!
Tabiri caizse Türkiye'yi imar edip adeta şantiyeye çeviren ülkenin Cumhurbaşkanı, kendi şehrinin eksiklerini tamamlamıyor diye, haklı olarak milletten eleştiri alır! Kim bilsin bu durumdan haberi olmadığını!
Hani derler ya, ' Demirciyi odun kazması ile gömmüşler' diye…
Veya millete şapur şupur, bize gelince Ya Rabbi Şükür…
Biraz mizah karıştırarak anlatmaya çalışıyorum, fakat gerçekten şehrimizin durumu iyi değil!
Yok, iyidir diyen varsa çıksın söylesin! Bizde karşısına çıkıp söylediklerimizi savunalım! Kim haklı, kim haksız ortaya çıksın!
Öyle yok efendim havalimanını başlatıyoruz, Türkiye'nin en uzun tünelini bitiriyoruz, beş yıldızlı otele başladık deyipte millete tafra atamaz kimse!
O havalimanı dediğiniz yatırım, bundan en az 8-10 yıl önce yapılmalıydı! Bu çağda iki komşu il, yılın 6 ayında geçit vermiyordu, bugüne kadar bunun ayıbını yaşadık!
Otel diyorsanız, şu ana kadar o otellerden, Rize genelinİ düşünürsek, 8-10 tane yapılmış olmalıydı…Herkesin malumu, Arap turistler komşumuz Trabzon'da konaklıyor, sadece çay içmeye geliyorlar Rize'ye! Bu mu hizmet?
Hem sonra bu yatırımların yapılması şehrimizi düzenlemeye engel mi?
Onu bunu bilmem! Benim yaşadığım şehir; değil Cumhurbaşkanının, hayat standartları açısından ancak bir ilçeyi andırıyor!
Kim ne derse desin, bu sistemin acilen değişmesi lazım!
Şunun yapılması lazım, bunun düzeltilmesi lazım diye de bir şey demiyorum! Herkes Rize'mizin eksiklerini az çok bilir!
Yeter ki, sırf Allah rızası için bu tür konulara eğilip çareler aransın! Gerisi çorap söküğü gibi gelir!
Koordinesiz hiçbir şeyin olamayacağını da herkesin bilmesi lazım! Çağımızda ekip çalışması olmaz ise, başarı gelmez!
Bu tür konuları işin ehli olanlarla konuşup, Sayın Cumhurbaşkanına sunulmasını bekliyoruz.