Maç öncesi üç maçta 2 galibiyet bir beraberlik alan Çaykur Rizespor, rakibi Göztepe'ye karşı favoriydi. İzmir ekibi üç karşılaşmada sadece 1 puan alarak lige iyi bir başlangıç yapamamıştı.

Çaykur Rizespor geçen sezondan kalan 7 oyuncu ile bu karşılaşmaya çıktı. 7'side as kadroda yer alan oyucular. Umar'ın katılmasıyla geçen sezonun müthiş kadrosu çoğunlukla korunmuş oldu. Tek mazeret ise forvet. O açığı da Scepovic'in kapatması bekleniyor. Ama İsmail Kartal'ın ilk on birinde sahada değildi.

Maçın ilk yarısında üstün oynayan taraf ev sahibi takımdı. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran fakat ceza sahası içinde çoğalamayan yeşil-mavili takım pozisyon üretmekte ciddi sorunlar yaşadı. Rakibini kendi sahasında kabul eden kontrataklarla çıkmaya çalışan İzmir ekibi ilk devrenin son dakikalarında az daha üstünlüğü eline geçiriyordu. Gökhan'ın hatasında top kaleye gitti ve Vetrih mutlak bir golü elle keserek önledi. Hakem kırmızı kart ve penaltı dese de Rizespor 'VAR'dan döndü. İlk yarıda ki güzel futbolla pozisyonlar üretemeyen ev sahibi takım devreyi 0-0 kapatırken mutluydu. İlerde topu tutacak bir Vedat Muriç'in yoksa; kale ağzında çoğalamıyor, pozisyon üretemiyorsun. Her sezon forvette illaki güçlü bir silahı olan atmacalar (Muriç, Kweuke, Bikoko, Lualua, Riberio, Uche Kalu gibi) ligin ilk devresinde forvette sıkıntı çekeceğini bu maçta herkes gördü. Gelir gelmez Beşiktaş önünde sahaya çıkan Scepovic'in ilk 11'de düşünülmemesi garipti fakat oyuna girince hazır olmadığını gösterdi. Üç forvet arkasında taşıyıcı görevi yapan Boldrin, Umar ve Samudio bu maçta gol arayan isimler olurken üçünün de gol üretmekte bir hayli zorlandığı ve bulduğu fırsatları cömertçe harcadığını seyrettik.

Umar'a bir parantez açarsak bu sezon ki ilk maçı olmasına rağmen hazır bir görüntü verdi. Geçen sezon zaman zaman forma şansı bulamayan oyuncu bu sezon formayı bırakmayacak gibi görünüyor. İlk üç maçta kalesinde sadece iki gol gören Rize ekibi bu maçta defansında sağlam duruşu ile güven verdi. Orta alandan topu ileri iyi taşıyan yalnız gol bölgesinde sıkıntılar yaşayan Çaykur Rizespor, bu sorununu gelecek haftalara çözmezse ligin başında alınan puanların tesadüf olduğunu gösterir. Ligde golü olmayan Göztepe beraberlik için her şeyi yaptı. Sıkı savunma yapan rakibi açmakta güçlük çeken yeşil-mavililer de gol üretemeyince beraberlikle sahadan ayrıldı.

Geçen sezon tribünlere heyecan veren takım görüntüsünden uzak bir karşılaşma izleyen taraftar tribünde şehrinin takımına destek vererek görevini yaptı. Gelecek hafta yine Pazar günü daha coşkulu bir takım ve taraftarı Çaykur Didi Stadyumunda görmek dileğiyle…