Rize

RTEÜ'de "Sebze Genetik Kaynaklarının Korunması" Eğitimi Düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ziraat Fakültesi, Bitki ve Toprak Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTOMER) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) iş birliğiyle önemli bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

Abone Ol

"Sebze Genetik Kaynaklarının Korunması, Kullanımı ve Sürdürülebilirliği" başlıklı seminer, alanında uzman isimleri ağırladı.

Seminerde ilk olarak Ziraat Yüksek Mühendisi Mine Aydın, "Biyoçeşitlilik, Tarımsal Biyoçeşitlilik, Ekosistem Hizmetleri ve İklim Uyumu için Tohum Koruyucuları" projesinin yürütülen faaliyetleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı. Ardından Prof. Dr. Kazım Abak, "Sebze Genetik Kaynaklarının Önemi" konusunu ele alırken, Doç. Dr. Davut Keleş "Sebze Genetik Kaynaklarının Muhafazası" yöntemleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nden Dr. Evran Doğan ise kurumlarının sebze alanındaki Ar-Ge çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Doğu Karadeniz'in Yerel Sebze Kaynakları Tanıtıldı

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Filiz Boyacı, seminerde Doğu Karadeniz Bölgesi'nin zengin sebze genetik kaynaklarına dikkat çekti. Bölgenin ekonomik potansiyelini artırma örneği olarak, yörede yaygın olarak bulunan kaldırık bitkisinin kültüre alınmasına yönelik yürüttükleri çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Programın sonunda, konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Etkinlik, Doç. Dr. Hatice Filiz Boyacı tarafından kaldırık bitkisi kullanılarak hazırlanan yöresel ikramlarla yapılan tadım etkinliği ile sona erdi.