Trafik Kazası, 4 Yaşındaki Zeynep’i Ailesinden Ayırdı Trafik Kazası, 4 Yaşındaki Zeynep’i Ailesinden Ayırdı

İETT, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın anısını yaşatmak amacıyla bazı durakların isimlerini değiştirdi. Şehitlerimizin ikametgahları dikkate alınarak yapılan uygulama ile 53 durağın ismi değiştirildi ve şehitlerimizin isimleri verildi. İstanbul'da şehit olan toplamda 90 kişinin isimlerine tamamlanması planlanıyor. Bu uygulamada Rizeli hemşerilerimizde yer alıyor.

İsimleri duraklara verilen Rizeli Şehitlerimiz

İlçe Eski Adı Yeni Adı
Üsküdar Nato Caddesi Şehit Kader Sivri

Üsküdar Çamlıca Kız Lisesi Şehit Murat Naiboğlu

Üsküdar Kural Şehit Kemal Ekşi

Ataşehir Evren Sokak Şehit Recep Büyük

Beykoz Yeni Mahalle1 Şehit Murat Aydemir

Ümraniye Ümraniye Şehit Onur Kılıç


O koşarak şahadete biz seve seve adını verelim

İETT Genel Müdürlüğü'nün yaşadığı yerdeki durağa şehitlerimizin adını verme yolunda gösterdiği vefaya bizde artı sağlayalım ve şehit olan Rizeli hemşerilerimizin

İsimlerini memleketlerinde köylerinde, ilçelerindeki okullara verelim. Bu okullarda okuyacak olan gelecek nesillere onların kahramanlıklarını anlatalım. Okulumuzun adını taşıyan Onur Kılıç'ın 'Baba, devletimiz karıştı, ihtilal oluyor, ben vatanı savunmaya gidiyorum' diyerek şahadete koşuşunu anlatalım.

Bu okulun ismi Onur Kılıç İlköğretim Okulu olsun
Onur Gündoğdu Ketenli Köyü'ndendi. Buradan Rize Valisi Sayın Erdoğan Bektaş'a ve Milli Eğitim Müdürü Sayın Şemsettin Durmuş Beye sesleniyorum: 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde cuntacıların açtığı ateş sonucu kalbinden vurularak şehit olan 23 yaşındaki Gündoğdu'muzun Onur'u Onur Kılıç'ın ismini Gündoğdu Engindere de bulunan tabelasında Şahika Eğitim Kurumları Salih Kalkavan İlköğretim Okulu'na veriniz. Bu onur size yeter.

Fatih Sultan KAR / İST.

Editör: Haber Merkezi