Fuara Rize'den tek katılan ve üç valiz dolusu broşür CD ve il tanıtım bilgilerini dağıtan RİDOS Thermal Hotel Arap turistlerin bölgeye ilgisini çekmeyi başardı. Fuara Rize'den hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekerken
Trabzon'da ilgililerin tam kadro fuarda tanıtım yapmaları dikkat çekti.

Suudi Arabistan'ın Cidde Şehri'nde 15-17 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlen Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda özellikle Rize büyük ilgi gördü. Birçok ülkenin katıldığı fuara Rize'den sadece RİDOS Thermal Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Ekşi ve Genel Müdür Cemal Akın katıldı.

RİDOS Thermal Hotel Genel Müdür Cemal Akın fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede Rize'nin turizminin gelişip kalkınması için 9 yıldır her platformda her türlü çabayı imkanları nispetinde göstermeye devam ettiklerini belirterek 'Bu fuarın, Rize'mizin tanıtımına önemli katkılar sunacak olmasından dolayı mutluyuz. Üç valiz dolusu broşür cd ve il tanıtım bilgileri dağıtıldı. Rize turizmin ve Rize'ye gelen turistlerin diğer illerle kıyaslandığında geriden takip ettiğinin nedeni il genelinde bütünsel olarak tanıtımımızın yeterli yapılamadığı görülmektedir. Rize'nin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımını fazlasıyla gelen Arap ülkelerinde değerlendirilmesi gerekmektedir.' dedi.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?



Öte yandan Rize'ye en çok turist potansiyeli sağlayan Suudi Arabistan olmasına rağmen Cidde turizm fuarına ilgililerin katılmaması kamuoyunu şaşırttı. Cidde fuarında en çok katılımcı sağlayan il Trabzon olarak göz doldururken Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere bütün Turizm acenteleri ve turizm yatırımcıları Trabzon'u fazlasıyla fuarda tanıttı.

Editör: Haber Merkezi