BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAKLAR
Yarışmanın üç dalda yapıldığını belirten Rize Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Demirbaş; 'Arapça şarkı seslendirmede okulumuz il birincisi oldu. Başarılı öğrencilerimizin çalışması bölge yarışmasına katılmak için kliplendirildi. Mayıs ayı sonuna kadar bölgede değerlendirmenin bitirilmesini bekliyoruz. Buradan da iyi bir netice ile ülke çapındaki yarışmaya katılmak istiyoruz. Kun Anta isimli şarkıyı seslendiren öğrencilerimiz çok iyi bir performans gösterdiler. Bu yarışma Arapça öğretilmesine ve öğrenilmesine faydalı olmuştur. Bu yarışmayı organize eden Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyor bu tür yarışmalarının devamını diliyoruz' diye konuştu.

Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

ŞARKININ VİDEOSU

CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK
Geçen senede bu yarışmalarda başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Emine Tat; 'Geçtiğimiz sene ilde birincilik aldık ne yazık ki bölgede başarılı olamadık. Bu sene daha ciddi bir çalışma yaptık, daha çok çalıştık. Böyle uluslar arası bir yarışmada il birincisi olmak bizi mutlu etti. Çocuklarımızın bu çalışması kendilerinin öz güveni içinde faydalı oldu' diye konuştu.

HABERİN VİDEOSU

BAŞARI BİZİ HEYECANLANDIRDI
Müzik yarışmasındaki başarılarını ülke genelinde yapılan yarışmalara taşımak istediklerini söyleyen müzik öğretmeni Aynur Yılmaz; 'Çocuklarımız birbirinden başarılı. Onların başarısı bizi de heyecanlandırdı. Çocukların seslerinin uyumu ile bizi çokta zorlamadılar. Çalışmamızın sonucunda iyi bir netice aldığımız için mutluyuz' dedi.

ÇOK ÇALIŞTIK
Yarışmaya katılan eseri seslendiren solistlerden Şevval Soba, Arapça öğretmenlerinin kendilerine bu şarkıyı dinlettiğini ifade ederek; 'Biz bu şarkıyı çok sevdik. Müzik öğretmenimiz ve Arapça öğretmenimiz üç kişiyi seçerek bu şarkının çalışmalarına başladık. Çok çalıştık. Öğretmenlerimiz bize telaffuz ve nüansları çalıştırdı. Eğlenceli bir çalışma sonrası Rize birincisi olma mutluluğunu yaşadık. Ardından stüdyoya girerek şarkıyı seslendirdik ve bölge yarışmasına gönderdik. Buradan da iyi derece bekliyoruz' şeklinde konuştu.


Editör: Haber Merkezi